Foto:Screenshot/Youtube/WKMG News 6 ClickOrlando

Vlasti kažu da je policajka na Floridi lečena od predoziranja nakon što je potencijalno bila izložen super-moćnom sintetičkom opioidnom fentanilu, izvestili su lokalni mediji.

Policijska uprava Tavaresa objavila je dramatičan video na kojem se vidi policajka Kortni Banik kako pada u nesvest dok su drugi policajci pokušavali da joj pomognu.

Prema rečima policijske detektivke iz Tavaresa Kortni Salivan, Banik je pretresala putnika tokom zaustavljanja saobraćaja kada je pronašla narkotike umotane u novčanicu.

„Jedva je otvorila i videla da su narkotici. Brzo je zatvorila vrećicu“, rekla je Salivan.

Salivan je primetila da je Banik nosila rukavice tokom zaustavljanja.

Foto:Screenshot/Youtube/WKMG News 6 ClickOrlando

Policija je rekla da je Banik prevozila putnicu u zatvor kada je počela da ima problema sa disanjem.

„Sledeće što znate, pokušavala je da govori na radiju i mogli ste da čujete na radio vezi, delovalo je skoro kao da se guši“, priseća se Salivan.

Na snimku se vide kolege policajci kako pomažu Banik da izađe iz njenog automobila i spusti se na zemlju, gde su joj dali lek za poništavanje predoziranja opioidima – Narkan. Moglo se videti kako teško diše i kako gubi svest.

Salivan je rekla da je Banik odvedena u bolnicu i da se očekuje da će se potpuno oporaviti.

PROČITAJTE JOŠ:

„Policajka Banik zaista želi da ukaže da je ovaj lek opasan. Opasno je ne samo za vas, već i za druge oko vas. Nešto tako jednostavno kao što je vetar moglo bi da vas razotkrije i da bi se vaš život mogao završiti“, rekla je Salivan.

Policija je saopštila da je osoba koja je imala narkotike optužena za krivično delo, a istraga je i dalje u toku.

Iako je na desetine policajaca širom zemlje navodno lečeno od predoziranja nakon što su bili izloženi leku fentanil tokom zaustavljanja saobraćaja, zdravstveni stručnjaci kažu da se ne možete predozirati drogom dodirujući nešto poput novčanice.

„Jedan slučaj u kojem se fentanil može apsorbovati kroz kožu je poseban flaster za kožu koji je propisao lekar, a čak i tada su potrebni sati izlaganja“, rekao je Danijel Kolbi, docent i direktor komedicine za Odeljenje hitne medicine u UC Dejvis Helt.

Salivan kaže da se policajka očigledno predozirao, inače je Narkan ne bi oživeo.

BONUS VIDEO: Pucnjava u gej klubu u Kolorado Springsu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar