Različite vrste droge, ilustracija Foto:Shutterstock

Bivša takmičarka za mis Engleske na takmičenju za kraljicu lepote suočava se sa 20 godina zatvora u Meksiku nakon što je uhapšena zbog sumnje da je pokušala da prokrijumčari ketamin u vrednosti od preko 250.000 funti.

Dženifer Jang je stigla iz Amsterdama u Kankun u avgustu prošle godine i navodno je kod nje pronađeno 13.080 kg droge sakrivene u paketima i bocama na lažnom dnu u koferu.

Tadašnji tvit meksičke policije glasio je: „U dolasku na Međunarodni aerodrom Kankun, Nacionalna garda i aerodromsko osoblje pronašli su nekoliko paketa za koje se činilo da su kokain sakriveni u skrivenom sloju torbe koja pripada stranom državljaninu“.

Njena majka Anđela saznala je šta se dogodilo pre nekoliko nedelja kada ćerka nije uspela da je pozove da joj čestita rođendan.

Anđela je rekla za Mejl onlajn: „Još sam u šoku. Znala sam da je Dženi u Meksiku, ali sam mislila da putuje. Tek sam saznala da je Dženi u zatvoru. Moj rođendan je u martu i gde god da je Dženi na svetu, ona me zove. Ali ona nije stupila u kontakt sa mnom i počela sam da brinem. Onda sam dobila poruku od njenog prijatelja. Pitala sam ga gde je. Posle mnogo poruka, konačno mi je rekao da je u zatvoru. Nisam mogla da verujem.“

Rekla je da njena porodica veruje da ona jednostavno putuje po Meksiku, ali je sada saznala celu istinu.

PROČITAJTE JOŠ:

Anđela je rekla da joj je Dženifer rekla da je mesecima bila u zatvoru u Kankunu pre nego što je prebačena u drugi zatvor izvan Meksiko Sitija.

Ona je optužena za trgovinu drogom, ali joj još uvek nije suđeno, međutim, može da se suoči sa do 20 godina zatvora.

Jang, koja je rođena u Nemačkoj od majke Britanke i oca Nemca, provela je veći deo svog života radeći u inostranstvu kao model i turistički vodič, nakon što je napustila svoj rodni grad Derbi sa 19 godina.

Anđela je rekla: „Britanski konzulat je otišao da je vidi prošle srede. Sada je dobro, ima ćeliju za sebe. Mnogo je bolje nego na drugom mestu. Dženi kaže da dobija tri obroka dnevno, ali su to veoma male porcije. Čeka da je advokat vidi. Zvala me je ranije, ali nije rekla da je u nevolji.“

BONUS VIDEO: Pomahnitali muškarac ubio pet kolega i sve prenosio uživo na Instagramu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar