Pogođen S-300 Foto: X
Pogođen S-300 Foto: X

Ukrajinske snage sinoć su pogodile položaj moćnog ruskog protivvazdušnog sistema S-300 u blizini Novošahtinska u ruskoj Rostovskoj oblasti, izvestio je Glavni štab ukrajinskih oružanih snaga.

Eksplozije su zabeležene na ciljanim područjima. Tačnost udara se utvrđuje“, rekao je Glavni štab u svom izveštaju, ne navodeći više pojedinosti o posledicama.

Na društvenim mrežama pojavio se i snimak nastao sinoć u Rostovskoj oblasti, koji navodno prikazuje posledice ukrajinskog udara na sistem S-300.

Podsetimo, vlasti u Rostovskoj oblasti jutros su izvestile o rušenju ukrajinskog projektila u zapadnom delu regije. „Prema preliminarnim podacima, nije bilo žrtava ni štete od pada krhotina“, objavio je guverner Vasilij Golubev na svom Telegram kanalu. Rusija obično ne komentariše svoje vojne gubitke nakon ukrajinskih udara.

Novošahtinsk se nalazi u severozapadnom delu Rostovske oblasti, otprilike 60 kilometara severno od Rostova na Donu i oko 15 kilometara istočno od ukrajinske granice i manje od 200 kilometara od linije fronta.

S-300 je raketni sistem zemlja-vazduh iz sovjetske ere kreiran prvenstveno za presretanje vazdušnih ciljeva na velikim udaljenostima.

„Valja napomenuti da ruske snage takođe koriste sisteme S-300 za napade na ukrajinske gradove, uništavanje stambenih zgrada i teroriziranje civilnog stanovništva“, objavio je ukrajinski Glavni štab.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare