Milojko Spajić Foto: REUTERS/Stevo Vasiljevic

Pokret Evropa sad (PES) zahvalio je svim građanima koji su im ukazali poverenje na održanim parlamentarnim izborima i saopštio da će narednih dana obaviti unutarstranačke konsultacije nakon čega će, kako su kazali, izaći sa jasnom pozicijom u vezi formiranja nove 44. Vlade Crne Gore.

PES je na juče održanim vanrednim parlamentarnim izborima osvojio 25,6 odsto glasova, odnosno 24 mandata, pišu „Vijesti„.

„Zastupali smo program i viziju koja se primarno odnosi na unapređenje životnog standarda građana Crne Gore. Za nepunih godinu dana od osnivanja, naš Pokret je sa pozicije vanparlamentarne stranke postao najjača politička partija u zemlji, a u međuvremenu smo iz naših redova dobili predsednika države, gradonačelnicu Podgorice i gradonačelnika Danilovgrada“, navodi se u saopštenju PR tima.

Pročitajte još...

Oni su istakli da su ponosni na činjenicu da su sve glasove dobili bez zloupotrebe državnih resursa, što kako su ocenili, njihov uspeh čini dodatno većim.

„Zahvaljujemo našim partnerima na korektnoj saradnji i svim pojedincima koji su nam pomogli da ostvarimo ovaj rezultat. U narednih nekoliko dana obavićemo šire unutarstranačke konsultacije, nakon čega ćemo izaći sa jasnom pozicijom u vezi formiranja nove 44. Vlade Crne Gore“, zaključuje se u saoptenju.

BONUS VIDEO Crna Gora bira novi parlament

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar