Eksplozija na Krimskom mostu Foto:Screenshot/Militarnyi Videonews

Eksplozija rezervoara sa gorivom na Krečkom mostu dovela je do ogromnog požara, usled kog je građanina počela da se urušava. Na internetu su se pojavili prvi snimci, nastali u trenucima eksplozije.

Svedoci kažu da se eksplozija čula kilometrima daleko i da se dogodila oko šest sati danas ujutro, u trenutku kada je voz prelazio most. Još uvek nije potpuno jasno što ju je izazvalo.

Sa druge strane, na društvenim mrežama su se pojavili snimci na kojima se vidi kako je na mostu eksplodirao kamion.

Iako je razlog eksplozije još uvek nepoznat, postoje oni koji smatraju da se ne radi o nesrećnom spletu okolnosti. Naime, neimenovani stručnjak za eksplozive, rekao je da eksploziju i požar na Kerčkom mostu verovatno nije uzrokovao pad projektila.

„Ne vidi se konkretno mesto udarca i fragmentacija štete na površini mosta, što sugeriše da nije korišćeno oružje koje je udarilo iz vazduha“, izjavio je stručnjak.

Prema njegovom mišljenju, uzrok eksplozije mogao bi biti „dobro planiran napad“, ali na samome mostu.

Takođe, na društvenim mrežama poručili su da predsednik Rusije Vladimir Putin treba da bude srećan „jer je dobio tako skup poklon za rođendan“, aludirajući da je Putinu rođendan 7. oktobra.

Most je strateški važan za rusku vojsku kao ruta za snabdevanje gorivom, municijom i drugim oružjem, pa bi njegovo stavljanje van funkcije lako moglo da dovede do preokreta na frontu.

BONUS VIDEO Evo gde je započeo Putinov poraz u Donjecku_ML.mp4

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar