Foto: EPA-EFE/ALANEWS

Snažno nevreme pogodilo je danas Milano, uzrokujući veliku materijalnu štetu i poremećaje u saobraćaju. Zbog drveća koje je palo na saobraćajnice, pojedine deonice su zatvorene, a jedna žena je poginula kada je na nju palo drvo.

Foto: EPA-EFE/ALANEWS

Žena (58) je poginula nakon što ju je oko 15:50 u gradu Lisoneu prignječilo stablo. Iako su prolaznici odmah pozvali pomoć, spasioci koji su prvi stigli na lokaciju nisu uspeli da spase unesrećenu ženu. Vatrogascima je bilo potrebno mnogo vremena kako bi izvukli njeno telo ispod debla, prenosi ANSA.

Vatrogasci su primili stotine poziva kako bi sanirali posledice nevremena, a situacija je osobito problematična na severozapadu Milana.

Troje ljudi je povređeno u padu drveća na automobile u Legnanu. U prvom slučaju stablo je palo na automobil koji se kretao prometnicom tokom jakog nevremena u središtu grada. Vozač je uspeo da se izvuče iz automobila bez težih povreda, ali je prevezen u bolnicu na dodatne preglede.

Još tri velika stabla pala su na nekoliko automobila, povredivši 34-godišnjakinju i 81-godišnjakinju, koje su prevezene u bolnicu s lakšim povredama. Obilna kiša poplavila je puteve i poslovne objekte.

Foto: EPA-EFE/ALANEWS

Blokirano je i više železničkih linija zbog „ozbiljne štete na stanici Monza“. Vozovi u različitim smerovima Lombardije kasne više od jednog sata, dok su mnoge linije otkazane.

***

BONUS VIDEO: Superćelijska oluja nanela veliku štetu u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar