Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

U Brjanskoj oblasti u Rusiji, u noći 9. oktobra, možda je napadnut arsenal u kome se nalazi oružje. Depo je navodno sadržao municiju iz Severne Koreje i navođene vazdušne bombe.

Ovo je preko Telegrama izvestio Andrij Kovalenko, šef Centra za suzbijanje dezinformacija.

Prema njegovim rečima, u blizini grada Karačeva u Brjanskoj oblasti, pogođen je 67. arsenal GRAU (Glavna raketno-artiljerijska uprava Ministarstva odbrane Rusije), najbliži liniji fronta. Arsenal se nalazi 114 km od ukrajinske granice.

Kovalenko je naveo da se u skladištu nalazila municija, uključujući i onu iz Severne Koreje, kao i navođene avionske bombe (PAB), od kojih su neke bile uskladištene na otvorenom.

„Registrovana je jedna vanredna situacija u opštini u vezi sa detonacijom eksplozivnih predmeta 9. oktobra 2024. godine u okrugu Karačevski u Brjanskoj oblasti“, navedeno je u saopštenju Glavne uprave ruskog Ministarstva za vanredne situacije za taj region, u vezi sa incidentom koji se dogodio jutros oko 06.00 sati, prenela je agencija RIA Novosti.

U onlajn izveštajima je opisan požar sa detonacijom, praćen video snimkom. Regionalni guverner tvrdi da su napad izveli dronovi.

Prethodno su, u septembru, ukrajinske snage napale dva velika arsenala za skladištenje projektila i granata u Tverskoj oblasti u Rusiji i veliko skladište municije u Krasnodarskom regionu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare