Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Američka ambasada u Izraelu saopštila je danas da se smanjila opasnost od napada dronovima i raketama i da je, u skladu sa trenutnim uputstvima izraelske komande, ukinut nalog da službenici američke vlade i članovi njihovih porodica budu u skloništima.

Ambasada je navela na svom sajtu da, međutim, prethodna ograničenja putovanja za zaposlene u američkoj vladi i članove njihovih porodica ostaju na snazi.

Lična putovanja su ograničena na putovanja unutar i između Tel Aviva, Jerusalima i grada Berševa u pustinji Negev na jugu Izraela, navodi ambasada, ističući da će nastaviti da pažljivo prati bezbednosno okruženje.

Navodi se da građani SAD treba da budu svesni stalnih rizika putovanja u Izrael, na okupiranu Zapadnu obalu i Pojas Gaze zbog pojačanih regionalnih tenzija i upozoravaju se da ne putuju u Gazu.

PROČITAJTE JOŠ

Iran je u subotu uveče ispalio više stotina dronova i krstarećih raketa ka Izraelu, u znak osvete za napad na iranski konzulat u Damasku 1. aprila, od kojih je većina presretnuta.

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari izjavio je da je protivvazdušna odbrana presrela 99 odsto od oko 300 projektila koje je Iran noćas ispalio na Izrael.

Sve najnovije informacije o Bliskom istoku možete pratiti u našem blogu uživo

BONUS VIDEO “Alonov žuti klavir” u Kragujevcu: Podrška za pijanistu otetog u Izraelu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar