Foto:AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Dvoje terorista, od kojih je jedna bila ženska osoba, koji su danas izvršili napad u objektu Turske vazduhoplovne industrije (TAI) u Ankari je eliminisano, dok je broj žrtava porastao na četiri, rekao je ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja.

On je rekao da je 14 osoba ranjeno, od kojih je troje u teškom stanju i istakao da se radi na identifikaciji napadača, prenosi Hurijet.

Na lice mesta poslat je veliki broj policijskih i medicinskih timova za specijalne operacije, a nedavno je u blizinu tog objekta stigao i Jerlikaja.

Zaposleni u kompaniji su se krili u zgradi čekajući evakuaciju, a turski mediji su objavili slike opreme neutralisanih terorista.

Mrtvi zločinci su bili naoružani AKS-74U, pištoljima i pet američkih granata (verovatno M67).

Direktor CNN TURK Istanbul Nevs Nihat Uludag je izjavio da smatra da postoji mogućnost da je napad izvršila Radnička partija Kurdistana (PKK), koja je označena kao teroristička organizacija u Turskoj, ili pripadnici Revolucionarne narodnooslobodilačke partije (DKHP-C), prenosi Hurijet.

Pročitajte još:

Generalni sekretar NATO-a Mark Rute osudio je teroristički napad i poručio da Alijansa stoji uz saveznicu Tursku, prenosi Rojters.

Ranije danas, Jerlikaja je saopštio da je nekoliko ljudi ubijeno u napadu, dok su drugi povređeni.

Prethodno je došlo do eksplozije i pucanja na ulaznoj kapiji kampusa „Joint Stock Partnership“ u Ankari, javili su turski mediji i dodali da je osoblje iz bezbednosnih razloga upućeno u skloništa.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar