Foto: Javna vatrogasna postrojba Grada Požege

Nevreme praćeno jakom kišom zahvatilo je sinoć, drugi put za dva dana, deo Hrvatske i napravilo ogromnu materijalnu štetu. Nadležne službe su od sinoć na terenu, a građani strahuju od toga da bi katastrofa mogla da postane značajno veća.

Naime, nakon nevremena koje je sinoć zahvatilo opštine Mikleuš i Slatina, Županijski centar 112 Virovitica dobilo je više dojava o sletanju vode sa brda, plavljenju dvorišta i pretnji kućama, piše Dnevnik.hr.

Ovo je drugo nevreme koje je pogodilo Virovitičko-podravsku županiju u protekla dva dana. Snažno nevreme praćeno gradom i jakom kišom zahvatilo je juče posle podne grad Čačince, poplavilo brojne stambene i poslovne objekte i mnoge poljoprivredne površine.

Poplavljene su i prostorije Fudbalskog kluba Mladost, a fudbalski teren je posle kiše ostao mokar i blatnjav. U njegovu rehabilitaciju bila su uključena i deca.

„Krenulo je i staro i mlado u čišćenje… U tome je snaga Čačinaca, da će zajedništvo, ta mladost srušiti sve prepreke i izazove“, navodi se u objavi na Fejsbuk stranici Virovitičko-podravske županije.

Pročitajte još:

Kako dodaju, uništen je i vrtić, u kom je silina bujice podigla parkete, polomila betonski pod i počupala sav nameštaj. Kako bi što pre sanirali štetu, u čišćenje su se uključili i roditelji dece, koji su juče ceo dan iznosili stvari, odeću, igračke, nameštaj.

Načelnik opštine Čačinci Alen Jurenac rekao je da će 72 mališana iz porušenog vrtića, koji je otvoren pre godinu i po dana i u koji je uloženo šest miliona kuna, biti smešteno u osnovnu školu.

„To je već dogovoreno. Ustupiće određene učionice, deo dece će biti i u opštinskim salama, pa ćemo o njima adekvatno brinuti“, rekao je Jurenac za Dnevnik Nove.

BONUS VIDEO Nevreme u Hrvatskoj: Poplavljen novoigrađeni vrtić u Čačincima kod Požege

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar