Benjamin Netanjahu Foto:Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu poručio je danas da će "poduzeti odgovarajuće mere" protiv palestinskog Hamasa nakon što su tela šest izraelskih talaca pronađena u pojasu Gaze.

„Onaj koji ubija taoce ne želi pregovore o prekidu vatre, niti oslobađanje izraelskih talaca u zamenu za palestinske zatvorenike,“ izjavio je Netanjahu.

PROČITAJTE JOŠ:

On je poručio palestinskom islamističkom Hamasu da će ih „pratiti, uhvatiti i obračunati se s njima.“

Pre toga je jedan od lidera Hamasa, Ezat Rišk, rekao da je Izrael odgovoran za smrt talaca zbog toga što „uporno nastavlja svoj genocidni rat i beži od svakog dogovora o primirju.“

Podsetimo, izraelska vojska je danas saopštila da je identifikovala tela šest talaca otetih iz Izraela i odvedenih u Gazu, uključujući dve žene i četiri muškarca. Tokom napada Hamasa na Izrael 7. oktobra, koji je pokrenuo rat u pojasu Gaze, oteta je 251 osoba i odvedena u Gazu. U tom napadu poginulo je 1.205 ljudi.

Hamas taoci Foto:Tanjug/The Hostages Families Forum via AP

Od 251 otete osobe, 97 se još uvek drži u Gazi, dok je prema vojnim izvorima, 33 osoba poginulo.

Izraelski ministar odbrane Joav Galant rekao je da je šestoro talaca, čija su tela vraćena, bilo živo kada su oteti, a da ih je zatim Hamas hladnokrvno ubio.

Netanjahu je komentarisao i pogibiju tri izraelska vojnika u oružanom napadu jutros na jugu okupirane Zapadne obale.

„Borimo se na svim frontovima protiv brutalnog neprijatelja koji želi da nas sve pobije. Samo ovog jutra ubio je tri policajca,“ rekao je Netanjahu.

„Činjenica da nastavlja da čini zločine poput onih 7. oktobra obavezuje nas da učinimo sve što je u našoj moći kako bismo ih zaustavili,“ dodao je izraelski premijer.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar