Milan Knezevic
Milan Knežević Foto: Savo PRELEVIC / AFP / Profimedia

Crnogorski poslanik Milan Knežević verbalno i fizički je napadnut juče na podgoričkom aerodromu. Kako je kasnije ispričao za medije, njemu je prišao nepoznati mladić i počeo da ga vređa.

Knežević je verbalno napadnut oko 15 sati na podgoričkom Aerodormu, a fizički nasrtaj na tog poslanika, kako kaže, sprečio je njegov vozač.

Nakon što je u Odeljenju bezbednosti Podgorica dao izjavu, jedan od lidera Demokratskog fronta novinarima je rekao da je tražio da nosi oružje jer mu je ugrožena bezbednost.

”Ali nadležni kažu da to nije moguće, jer se vodi krivični postupak protiv mene. Ja sad saopštavam svima da ću od večeras i ja i obezbeđenje da nosimo oružje jer se osećamo ugroženo”, rekao Knežević.

Milan Knežević Foto: Savo Prelević/Vijesti.me

Jedan od lidera Demokratskog fronta ispričao je i kako je došlo do napada, nakon što je u pratnji vozača i jednog člana obezbeđenja došao na aerodrom da sačeka suprugu koja je doputovala iz Beograda.

”Na parkingu, dok sam sedeo u automobilu, prišao je jedan mladić iz automobila cetinjskih registracija i počeo sa salvom uvreda i negativnih komentara na moj račun. Mladić koga nikad u životu vidio nisam niti imao kontakt s njim, nakon verbalnog napada na mene, spustio sam staklo i pitao ga kakav je problem, a on je nastavio da me vređa”, rekao je Knežević novinarima ispred OB Podgorica.

Dodao je da su njegov vozač i on procenili da može doći do fizičkog kontakta i da može biti fizički ugrožen.

Cetinje policija Crna Gora
Policija Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

”Imajući u vidu da sam juče na Fejsbuku dobio pretnju – ‘Da je prava sreća što sam sam još uvek živ, jer sam neprijatelj Crne Gore’ i zbog toga što sam na raznim portalima targetiran kao neprijatelj Crne Gore i saradnik raznih službi, moj vozač je reagovao pravovremeno i zaustavio je fizički napad na mene i ja mu se zahvaljujem, jer ne znam kako se to moglo završiti”, naveo je Knežević.

Istakao je i da do juče nikada nije video momka koji ga je napao.

#related-news_1

”Posebno želim da istaknem da ničim nisam isprovocirao incident nego sam maksimalno pokušao da ga izbegnem, jer je to verbalno vređanje i dobacivanje trajalo mnogo duže nego što sam ja reagovao”, dodao je Knežević.

Izvor “Vijesti” juče je, nakon incidenta, rekao da je Knežević vređan na nacionalnoj osnovi.

Knežević je napadnut dan nakon što je zapretio savetniku predsjednika Crne Gore Milanu Roćenu, bivšem visokom policijskom funkcioneru Zoranu Lazoviću i biznismenu Ranku Uboviću i njihovim porodicama da će “nekome biti tesna Podogorica”, ako još jednom pomenu njegovu majku “u njihovim kvazimedijima”.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar