Foto: Shutterstock

Ešli, majka dvoje dece iz Sidneja, ozbiljno razmišlja o "rušenju" palme u svome vrtu nakon što je prošlog vikenda otkrila nešto zastrašujuće.

„Nikad nisam videla nešto slično“, rekla je Ešli, aludirajući na skupinu čudnih, kruškolikih vrećica na palminom lišću koje vise iznad porodičnog bazena u dvorištu njene kuće u Australiji.

„Palmina grana je visoko i pored bazena, blizu konopca na kojem sušim veš… Slučajno sam pogledala na gore, da li neko zna šta je to“, upitala je ona u Fejsbuk grupi svoje lokalne zajednice.

Mnogi su vrlo brzo zaključili kako su te bizarne vrećice zapravo jajašca koja pripadaju tzv. veličanstvenom pauku, poznatom i kao „Ordgarius magnificus“.

Inače, ta jedna vrećica može da sadrži čak 600 jajašca, što znači da bi Ešli mogla da ima i do 3.600 veličanstvenih paukova koji samo čekaju da se izlegnu.

Pročitajte još...

Pauci vole da žive na autohtonom drveću u suvim ili vlažnim australijskim šumama, ali često mogu da se vide i u vrtovima u predgrađima. U prošlosti su neverovatnog pauka, endemičnoga za šume duž istočne obale Australije, neki zvali i „suši“ ili „maršmelou“ pauk zbog njihovog neobičnog izgleda.

„Ženka veličanstvenog pauka vrlo je prepoznatljiva po svojim oznakama. Bele je boje s dve jarkožute kvrge na trbuhu, kao i brojnim mrljama boje lososa“, rekli su iz australijskog muzeja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar