Foto: HANS PUNZ / AFP / Profimedia, Shutterstock

Austrijski grad Linc postao je novo uporište narko bandi sa Balkana, koje su za dve godine uspostavile kontrolu nad tržištem heroina u ovom mestu.

Naime, policija ovog grada uočila je njihovo prisustvo još od 2021. godine, a onda su slučajevi počeli da se ređaju jedan za drugim.

Otkriveno je da njihove „šeme“ podrazumevaju veliki broj dostavljača, koji drogu u Linc donose iz Beča, a u Beč upravo sa Balkana. Navodno, koliko god robe da imaju, rasprodaju je za svega par dana, piše Klix.ba.

U jednoj od poslednjih akcija uhapšeni su dileri iz BiH (40), Srbije (20) i Crne Gore (21). Njih trojica su odmah po hapšenju priznali da su prodali između 200 i 500 grama heroina. Prema rečima javnog tužioca Linca, sa njima su uhapšeni mahom beskućnici, bez novca, a ujedno i sami su narkomanski zavisnici.

Pročitajte još:

Ova narko banda s Balkana je otišla toliko daleko da su čak u Linzu regrutovali neke nove ljude. Ti novi ljudi, mahom iz Linza, dilerima s Balkana obezbeđuju smeštaj te im pomažu u pranju novca i tako ih regrutuju u „posao“.

Iz tog kruga novoregrutovanih, pre par dana uhapšena su petorica dilera, a kod njih je pronađeno ukupno 13 kilograma heroina, čija je ulična vrednost oko više od pola miliona evra.

Samo kod jednog je pronađeno 6,6 kilograma heroina. Svi uhapšeni pojaviće se pred sudom početkom marta.

BONUS VIDEO Pripadnici PU Beograd uhapsili tri osobe i zaplenili 500gr heroina i 14 bočica metadona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar