Nikolaj Kobrinec Foto: Russia’s foreign ministry

Policija istražuje misterioznu smrt visokog ruskog diplomate koji je pronađen mrtav u hotelu u Turskoj, dok strucnjaci proveravaju snimke nadzornih kamera i otiske prstiju.

Ovo je samo jedna u nizu istraga sumnjivih smrti u slučajevima u kojima su žrtve zvaničnici i poslovni ljudi koji su bliski Vladimiru Putinu ili su ga kritikovali.

Izveštaji sugerišu da je Nikolaj Krobrinec preminuo od srčanog udara nakon što se prijavio u hotel u četvrtak u turskom gradu Istanbulu. Bio je tamo da prisustvuje samitu ambasadora.

Ušao je u svoju sobu u četvrtak oko 14 sati, a potom ga više niko nije video.

„Dana 12. oktobra 2023. godine u 62. godini iznenada je preminuo direktor Odeljenja za panevropsku saradnju i izvanredni i opunomoćeni ambasador Nikolaj Sergejevič Кobrinec“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova, prenosi Novaja Gazeta.

Kobrinec je otkriven mrtav u svom hotelskom krevetu nakon što su kolege izrazile zabrinutost zbog toga što nije održao jutarnji sastanak, kažu izveštaji, prenosi britanski San.

Policajci sada vrši istragu, a njegovo telo je prebačeno u mrtvačnicu Instituta za sudsku medicinu u Bahčelievler Jenibosni.

Biće obavljena obdukcija, dok policija takođe proverava njegovu hotelsku sobu zbog otisaka prstiju i dok gleda snimke nadzornih kamera.

Prvi izveštaji sugerišu da je preminuo nakon srčanog udara, ali istraga se nastavlja.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovo je samo jedna u nizu sumnjivih smrti među visokim zvaničnicima u Rusiji od kada je počeo rat u Ukrajini.

Vođa plaćeničke grupe Vagner Jevgenij Prigožin stradao je u avgustu ove godine u padu aviona. Ruski predsednik Vladimir Putin odmah se našao na listi osumnjičenih, jer mu se Prigožin zamerio zbog oružene pobune koji je pokrenuo dva meseca pre smrti.

Desetine istaknutih ličnosti su umrle otkako je Putin započeo invaziju na Ukrajinu u februaru prošle godine – mnogi u misterioznim i iznenadnim okolnostima, uključujući „samoubistva“ i padove sa prozora.

Telo ruskog diplomate ranije je pronađeno kod nemačke ambasade u Berlinu. Nemački mediji su prenili da je diplomata pao sa poslednjeg sprata ambasade u Berenštrase, prenosi Novaja Gazeta.

Ruski naučnik Andrej Botikov, koji je smislio vakcinu „Sputnjik V“, zadavljen je u svom stanu.

Ruski poslanik preminuo je u decembru prošle godine u Indiji. Jedan od najbogatijih državnih službenika u Rusiji navodno je pao sa trećeg sprata hotela.

BONUS VIDEO: Koliko su Vagnerovci oslabili Putina?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar