Foto: EPA-EFE/KCNA/YONHAP/JORGE SILVA, STR / AFP / Profimedia, Shutterstock

Lider Severne Koreje Kim Džong Un decenijama unazad privatni život krije daleko od očiju javnosti. Donedavno je svet znao samo za njegovu sestru i navodnu ljubavnicu. Pre nekoliko dana, na lansiranju baltičke rakete upoznali smo i njegovu mezimicu kojoj još uvek ne znamo ni ime. Devojčica nije jedina njegova ćerka. Pored nje ima još njih dece, o kojima ne znamo gotovo ništa. Zapravo cela porodica je obavijena velom misterije, i o svim članovima se malo toga zna - tek ponešto, i čini se maestralno izrežirano.

Zapravo, nije slučajno što je Kim ćerku poveo baš na lansiranje. Time je severnokorejski lider želeo da svetskoj javnosti stavi do znanja da će četvrta generacija porodice Kim nastaviti da vlada ovom zemljom. Takođe, neočekivano prisustvo devojčice na testiranju rakete sugeriše da će nuklearno oružje takođe biti deo tog nasleđa koje prenosi deci.

Diktator Severne Koreje je prikazan kako ćerku drži za ruku dok su obilazili i posmatrali testiranje balističke rakete.  Mediji prenose da se Kimova ćerka zove Kim Ju Ae. Međutim, kako je ovo prvi put da se ona pojavila u javnosti, niko u to ne može biti siguran.

Kim Džong Un sa ćerkom Foto:EPA-EFE/KCNA

Veruje se da ona ima deset godina i da je Kimovo „najvoljenije“ i drugo po redu dete.

Misteriozna ljubavnica za koju se verovalo da je ubijena

Ništa manje pažnje javnosti nije privukla ni priča o Kimovoj misterioznoj ljubavnici. Navodno, njeno ime je Hjon Song-Vol (44) i ona je pevačica grupe koja se sastoji samo od žena pod nazivom Moranbong beng i šef je severnokorejskog Samdžijon orkestra.

Hyon Song-wol Foto:MINH HOANG / AFP / Profimedia

Misteriozna dama počela je da se pojavljuje u posetama fabrikama, formalnim paradama i ceremonijama, uključujući i noć otvaranja Masovnih igara 2019. godine zajedno sa svemoćnim diktatorom Severne Koreje, a isprva je bila moćnija od Kimove mlađe sestre Kim Jo Džong.

Kim i Hjon su se upoznali i navodno zavoleli kada se on vratio sa studija u elitnoj školi u Bernu, u Švajcarskoj, pre nego što je nasledio svog pokojnog oca na mestu vrhovnog vođe Severne Koreje 2011. godine.

Međutim, njegov otac nije odobravao ovu vezu i naredio je sinu da raskine sa pevačicom. Umesto toga, Kim je oženio Ri Sol Džu i veruje se da par ima troje dece.

U međuvremenu, Hjon se udala za oficira severnokorejske vojske i veruje se da je dobila dete. Iz javnosti je isprva nestala 2006. godine.

Hyon Song-wol i Kim Džong Un Foto: EPA-EFE/KCNA

Prema izveštajima južnokorejskih obaveštajnih službi glasine o njihovoj aferi su kružile među elitom u Pjongjangu.

U martu 2012. godine, Hjon je imala svoj prvi javni nastup posle šest godina. Tada je već bila u podmakloj trudnoći, dok je nastupala povodom Međunarodnog dana žena.

Interesovanje za nju se povećalo 2012. godine, kada je na snimcima državne televizije, slučajno pomešana sa ženom koja je sedela pored Kim Džong Una prilikom jednog nastupa.

Međutim, poslednjih godina, Ri Sol Džu je izbledela iz vidokruga javnosti, klizeći u senku dok je Hjon bila u centru pažnje.

Hyon Song-wol Foto:EPA-EFE/YONHAP

Da intriga bude veća, njeno pojavljivanje u javnosti je izazvalo konfuziju kod mnogih nakon što je objavljeno da je pogubljena 2013. godine. List iz Južne Koreje je izvestio da su ona i još 11 izvođača ubijeni po Kimovom nalogu zbog snimanja ilegalnih seks snimaka.

Oni su navodno ubijeni mitraljezima, dok su ostali bendovi i orkestri, uključujući i članove njihove porodice morali da gledaju čitav događaj. Međutim, kako se kasnije pojavljivala u javnosti, ove tvrdnje su se pokazale netačnim.

Moćna sestra na korak do samog vrha

U Severnoj Koreji izuzetno je popularna Kim Jo Džong, rođena sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una. Tokom poslednjih godina pojavile su se glasine o njenom brzom uzdizanju na političkoj lestvici, što je potvrđeno u decembru prošle godine kada je predstavljena za članicu Centralnog komiteta vladajuće radničke partije.

Foto: EPA-EFE/JORGE SILVA / POOL

Napredovanje Kim Jo Džong ne bi trebalo da iznenađuje s obzirom na to da je poznato da je njen pokojni otac Kim Džong Il veoma cenio njeno interesovanje za politiku, a svojevremeno se šuškalo o tome da je ona trebalo da nasledi oca nakon nakon smrti.

Pročitajte još:

Severnokorejski narod veruje da je ona osoba od najvećeg poverenja svog brata Kim Džong Una i njegova desna ruka, a južnokorejske obaveštajne službe smatraju je drugom u komandnom lancu.

Inače, Kim Jo Džong je najmlađe dete Kim Džong Ila i njegove druge supruge Ko Jong Hui. Amerikanci smatraju da je rođena 26. septembra 1989. godine, dok južnokorejski izvori smatraju da je rođena 26. septembra 1987. godine.

Poznato je da je rođena u Pjongjangu i da je provela veći deo svog života u rezidenciji svoje majke, odrastajući sa braćom i sestrama. Između 1996. i 2000. godine studirala je sa starijom braćom u Bernu u Švajcarskoj, a predstavljala se pod imenom Pak Mi Hiang. Za to vreme je razvila blizak odnos sa bratom Kim Džong Unom. Po povratku u Pjongjang diplomirala je računarstvo na Univerzitetu Kim Il Sung.

BONUS VIDEO Kim napravio haos: Severna Koreja ispalila 10 raketa