Rade Milošević Foto:Savo Prelević

Direktor Uprave prihoda i carina Crne Gore Rade Milošević pušten je nakon saslušanja zbog sumnje da je bio u kriminalnom lancu koji je krao i švercovao cigarete koje je država letos zaplenila u Slobodnoj zoni Luke Bar.

Osim šefa UPC, policija je sinoć kasno u Nikšiću i Podgorici privela i nekoliko službenika – članova Komisije za spaljivanje cigareta UPC, ali i dvoje zaposlenih u „Zetatransu“ koji su bili zaduženi za čuvanje oduzetih cigareta zbog sumnje da su bili u organizovanom lancu krađe i krijumčarenja cigareta koje su navodno spaljivane u pećima „Javorka“ i „Željezare“ u Nikšiću.

Službenici Specijalnog policijskog odeljenja su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva od svih njih uzeli izjave, a radi se na prikupljanju drugih materijalnih dokaza kako bi tužilac doneo odluku protiv koga će se sve biti zvanično pokrenut krivični postupak i za koje krivično delo, objavili su podgorički mediji.

POGLEDAJTE JOŠ:

Mediji navode da SDT veruje da u pećima nije spaljen broj paketa koji je objavljen u dokumentima Uprave prihoda i carina, već da je deo oduzete robe završio u krijumčarskom lancu.

Uprava prihoda i carina organizovala je prvo uništavanje zaplenjenih cigareta 30. juna ove godine, u nikšićkoj privatnoj fabrici „Javorak“. U toj tajnoj operaciji, mimo znanja Uprave policije, pred četvoročlanom komisijom UPC uništen je deo, ali nikada nije javno obelodanjeno koliko paketa.

BONUS VIDEO Abazović o švercu cigara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar