Foto: Privatna arhiva

Par naoružanih ljudi ubio je sedam osoba, uključujući 12-godišnju devojčicu, iz pušaka i pištolja u bilijarskoj sali u Brazilu u naletu besa nakon što su izgubili dva meča zaredom.

Nadzorne kamere su snimile krvoproliće u utorak u gradu Sinop, Mato Groso. Na snimcima se vidi trenutak kada je jedan počinilac mašući pištoljem naredio svojim taocima da se postroje uza zid, dok je njegov saučesnik iz obližnjeg kamiona doneo nešto što se čini da je sačmarica.

Foto: Privatna arhiva

Nekoliko trenutaka kasnije, drugi revolveraš se vraća nazad u dvoranu i par počinje da puca u svoje zarobljenike u neposrednoj blizini, ne ostavljajući im šanse da pobegnu.

Policija je saopštila da su napadači, identifikovani kao Edgar Rikardo de Oliveira (30) i Ezekias Souza Ribeiro (27), pobegli sa lica mesta i još uvek su u bekstvu.

Delegat civilne policije Braulio Žunkeira rekao je da istražitelji upoređuju iskaze svedoka i tragaju za hladnokrvnim ubicama. On je objasnio da je Oliveira igrao bilijar protiv jedne od žrtava u utorak ujutro i da je izgubio oko 4.000 reala (640 funti).

Popodne se vratio sa Ezekielom i izazvao čoveka po drugi put, ali je ponovo izgubio, što je navelo prolaznike da se smeju. Poniženje i odbijanje da plate doveli su do toga da je par masakrirao skoro sve prisutne.

Foto: Privatna arhiva

Šest njihovih žrtava umrlo je na licu mesta.

Brazilska policija ih je imenovala kao Larisa Frasao de Almeida (12) Orisberto Pereira Sousa (38) Adriano Balbinote (46) Getulio Rodrigues Frasao Junior (36) Josue Ramos Tenorio (48) i Maciel Bruno de Andrade Kosta (35).

Sedma žrtva – Elizeu Santos da Silva (47) – nekako je preživela prvu pucnjavu i hitno je prebačena u bolnicu, ali je kasnije podlegla povredama.

Potresni bezbednosni snimci pokazuju kako prva žrtva – vlasnik sale Kosta – pada na zemlju nakon što je upucan sačmarom.

Još četiri mušterije su ubijene jedna po jedna na licu mesta, pre nego što se ubice okrenu protiv dve preostale žrtve koje su pobegle na ulicu.

Neobjašnjivo, odlučili su da ostave jednu prestravljenu ženu u životu – može se videti kako je „ukočena“ na mestu od straha, kako užasnuto drži ruke uvis čak i nakon što su naoružani napadači otišli.

PROČITAJTE JOŠ:

Pre nego što su pobegli, vidi se kako nemilosrdne ubice idu od stola do stola i skupljaju rolne novčanica i sitniš. Takođe su stali da ukradu jednu od torbi žrtve dok je užasnuta žena nemo posmatrala.

Poručnik policije Romening dos Santos Silva rekao je da su se napadači neselektivno osvetili skoro svim prisutnima u sali za bilijar, bez obzira da li su umešani u opkladu.

Policajac je rekao: „Kako se to dogodilo, jasno je da neke žrtve možda nisu ni bile uključene u igru koja se odigravala u ustanovi“.

Detektivi u Mato Grosu sada love ubice, ali se ne zna gde se trenutno nalaze.

Prema policijskim evidencijama, Oliveira je u prošlosti bio hapšen zbog nasilja u porodici.

Souza ima dugu krivičnu evidenciju koja uključuje hapšenja zbog nelegalnog posedovanja vatrenog oružja, pljačke grupe, napada i pretnji.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar