Endrju Tejt Foto: Observator Antena 1 via AP

Bivši kik-bokser i učesnik u britanskim rijaliti emisijama Endru Tejt izjavio je danas da u Rumuniji nema pravde i da je tekst istrage koju Rumunija vodi protiv njega, potpuno prazan.

Tejt, koji je zajedno sa bratom Tristanom i dve rumunske državljanke uhapšen prošlog meseca u Rumuniji zbog sumnji za trgovinu ljudima, silovanje, i formiranje kriminalne grupe za eksploataciju žena, rekao je da protiv njega “nema nikakvih dokaza“, prenosi Rojters.

Tužioci su naveli da su braća Tejt vrbovala žrtve tako što su ih zavodili i lažno tvrdili da žele vezu ili brak, nakon čega bi žrtve odvodili na imanja na periferiji Bukurešta i upotrebom fizičkog nasilja i zastrašivanja ih terali da proizvode pornografski sadržaj za društvene medije, koji je donosio veliku finansijsku dobit.

Tužioci su takođe naveli da je Endru Tejt, koji poseduju britansko i američko državljanstvo, jednu od žrtava silovao u maju prošle godine.

“Oni znaju da nismo uradili ništa loše. Moj dosije je potpuno prazan.U Rumuniji, nažalost, nema pravde“, rekao je Tejt.

Upitan da li je povredio neku ženu, rekao je “naravno da ne“.

Rumunske vlasti su ranije saopštile da su prilikom hapšenja zaplenjeni roba i novac u vrednosti od 3,96 miliona dolara, kako bi se predupredilo prikrivanje imovine u toku postupka.

PROČITAJTE JOŠ:

“Nema dokaza protiv mene. Vlasti planiraju da mi ukradu novac i automobile. Zato sam u zatvoru“, naveo je bivši kik-bokser.

Advokat braće Tejt Judžin Vidineak ocenio je da su braća “sigurna u odbranu“, da su dali “detaljnu izjavu“ i da su spremni da sarađuju sa vlastima.

Tejt je ranije ove sedmice iz zatvora poslao mejl svojim pratiocima u kojem je tvrdio da mu je ćelija puna vaški, stenica i bubašvaba i da nema svetla.

Tejt, bivši takmičar u britanskom rijaliti šou „Veliki brat“, postao je poznat po mizoginim primedbama i govoru mržnje.

Zbog tih primedbi Tejtu je zabranjen pristup svim važnijim društvenim mrežama, iako je njegov nalog na Tviteru ponovo postao aktivan u novembru nakon što je američki milijarder Ilon Mask kupio platformu.

BONUS VIDEO: U padu helikoptera u blizini Kijeva stradalo troje dece i vrh MUP-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar