Foto: Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Društvenim mrežama šire se nagađanja ko je misteriozna žena koja se pojavljuje na fotografijama s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Oštrooki novinar uočio je da se ista žena pojavljuje na više fotografija, svaki put u različitoj ulozi, prenosi Njuzvik.

U subotu ujutro beloruski novinar Tadeusz Giczan podelio je na Tvuteru tri fotografije Putina koji stoji među vojnicima, mornarima i vernicima, a na svakoj od slika prisutna je ista plavuša. CNN-ova dopisnica Klarisa Vord odgovorila je na njegove tvitove, postavljajući pitanja o identitetu žene i njenoj tačnoj ulozi.

Novinarka se zapitala da li je ona samo glumica koji se koristi za popunjavanje fotografija ili ima neku drugu svrhu. Takođe je primetila druge osobe koje su se više puta pojavile na fotografijama, ali se ne ističu toliko kao žena, prenosi Jutarnji list.

„Vojnik, mornar, pobožna vernica. Bog deluje na misteriozan način“, napisao je beloruski novinar u objavi.

PROČITAJTE JOŠ:

Fotografije je komentarisao i dopisnik dopisnik Kijev posta Džejson Džej Smart. Napomenuo je da je slika postrojavanja vojnika nastala tokom novogodišnjeg obraćanja, dok je ona s vernicima od Uskrsa. On je takođe ženu nazvao glumicom i rekao da je verovatno deo Putinovog obezbeđenja.

„Kao što se moglo i očekivati: u Putinovom novogodišnjem obraćanju nisu pravi vojnici već glumci. Plavuša se takođe može videti u njegovom uskršnjem obraćanju. Lažna je kao vrednost rublje“, napisao je Smart.

Andrij P. Zagorodnjuk, bivši ukrajinski ministar odbrane, odgovorio je na Smartov tvit, tvrdeći da navodna šarada nije iznenađujuća. Putinovo novogodišnje obraćanje u subotu usledilo je nakon deset meseci opkoljene i dugotrajne ruske invazije na Ukrajinu. U svom govoru sukob je nazvao „svetom dužnošću prema precima i potomcima“ i borbom za suverenitet Rusije.

„Oduvek smo znali, a danas smo potvrdili da suverena, nezavisna i sigurna budućnost Rusije zavisi samo od nas, od naše snage i volje“, rekao je ruski zvaničnik.

BONUS VIDEO: Bil Brauder o tome kakva sudbina čeka Putina posle rata i hapšenju Vladimira Kara Murze

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare