Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Posetilac plaže na ostrvu Krk ostao je zgrožen jer su, kako tvrdi, pokušali da ga oteraju sa plaže kod koje se nalazi crkva.

Raznim znakovima i preprekama, kako je ispričao, brani se put prema plaži, a i na samoj plaži postavljen je znak za zabranu kupanja.

„Hteo bih da skrenem pažnju na malo mesto Porat, pored Malinske na ostrvu Krk. Na potezu od lučice u centru mesta, pa sve do plaže Uhlić ispod hotela Pinia, plaža je kompletno privatizovana, a radi se o oko 350-400 metara morske obale“, kaže čitalac.

Foto: Shutterstock

Index.hr  piše da su uvidom u katastar potvrdili da je celo ovo područje uz more pomorsko dobro – što znači, slobodno za kupanje.

Više znakova i prepreka kojima se brani prolaz do mora

„Kako su tačno vlasnici kuća uz more, zatim hotel Villa Margaret, i najvećim delom Crkva, sebe stavili u poziciju da niko osim njih nema pristup tom delu morske obale, odnosno plaže, nije poznato. Pritom je na nekim delovima uz crkvu postavljen i zid koji ulazi doslovno u more, zatim znak „Zabranjen prolaz“ na stazi koja vodi do obale, kao i oznake „Privatno“. Pored toga, ako ipak odlučite da se zaputite na taj deo obale dočekaće vas verbalna upozorenja: ‘A kud ćete? Ovo je privat! Ne možete tu!’ i slično…“, ispričao je čitalac.

Pročitajte još:

Ako se neko i probije do plaže, tamo će ga dočekati tabla kojom se brani kupanje.

„Ovde je ipak reč o najmanje 4200 kvadratnih metara u vlasništvu Republike Hrvatske, kojem bi svi trebalo da imaju slobodan pristup! Konkretno, reč je o plaži u turističkom mestu. Zašto niko ne reaguje na takvo ponašanje u privatizovanju pomorskog dobra?!“ pita se čitatelj koji se obratio novinarima.

BONUS VIDEO Kako izgleda letovanje u Albaniji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar