Oluja, grom, nevreme, munja, kisa
Foto: Shutterstock

Na društvenim mrežama se pojavio snimak koji prikazuje zastrašujući trenutak kada je par imao sreće da pobegne nakon što je grom pogodio njihov dom nekoliko minuta nakon što su otišli - uništivši im krov.

Kamera za zvono na vratima u blizini uhvatila je trenutak kada je 300 miliona volti palo iz oblaka kroz njihov dom u Čalgrovu, Oksfordšir u Engleskoj, četiri minuta nakon što su izašli na ručak.

Dimnjak je srušen sa krova i bezbroj rupa je probijeno kroz krov njihove nove kuće, a oštećen je i njihov automobil.

Jedan od vlasnika kuće, koji nije želeo da bude imenovan, rekao je: „Sreća, pa smo pobegli. Ne mogu da zamislim šta bi nam se dogodilo da smo još uvek bili unutra. Oboje smo još uvek u šoku“.

Vlasnik kuće je dodao: „Šteta je ogromna; postoje tri velike rupe na krovu, a strukturalna oštećenja oko okvira vrata. Nismo sigurni kada se gas i struja mogu ponovo priključiti jer je šteta tako velika. Verovatno ćemo morati da se iselimo i moglo bi sve da traje nedeljama“.

„Čak je i naš komšija imao oštećenje električne opreme i bojlera od onog udara. Cigle iz dimnjaka pale su i na naš auto. Zaista je teško poverovati. Svim našim prijateljima je teško da poveruju. Čak je i osiguranje kuće pitalo da li smo sigurni jer je to tako retko. Zajednica je veoma brižna i zaista nam je pomogla“, rekao je on.

PROČITAJTE JOŠ:

Komšije su pozvale vatrogasnu brigadu, okupile su se da raščiste ulicu i telefonom pozvale par da ih obavesti o udaru groma.

Komšinica Džesika je čula udar groma iz svoje kuće preko puta.

Rekla je: „Bio je veliki prasak i bljesak. Čuli smo grmljavinu i nismo previše razmišljali o tome. Ali prasak je bio toliko glasan da sam pomislila da je nešto možda pogođeno pa sam otišla da pogledam. Bilo je strašno: jednostavno ne mislite da će se to dogoditi“.

Par se uselio u novi dom 2020. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar