Jevgenij Bizjaev Foto: Twitter/Sota

U Oružane snage Ruske Federacije do sada je došlo više od 200.000 ljudi pozvanih u okviru delimične mobilizacije, izjavio je prošle nedelje ruski ministar odbrane Sergej Šojgu. Kako piše Gardijan, sada je zabeležena prva smrt među mobilisanim Rusima koji su poslati na front.

Ruski predsednik Vladimir Putin je u septembru proglasio delimičnu mobilizaciju 300.000 Rusa za rat u Ukrajini. Kako navode strani mediji, mobilisani Rusi se šalju na front bez prethodne obuke i sa malo borbene opreme.

Dopisnik britanskog Gardijana iz Moskve Endru Rot objavio je da je sada zabeležena prva smrt među mobilisanim Rusima. On je ovu informaciju preneo na svom Tviter nalogu, pozivajući se na porta Sota.

Kako se ističe, poginuo je Rus koji se našao među prvim mobilisani regrutima, koji su na prvu liniju fronta otišli smao par dana nakon mobilizacije.

„Možete videti zašto neki smatraju da ih šalju samo kao topovsko meso“, navodi Rot.

PROČITAJTE JOŠ:

Portal Sota prenosi da je reč o Jevgeniju Bizjajevu iz Krasnoturinska. Ističu da je Jevgenij mobilisan 28. septembra i da je poslat na front nekoliko dana kasnije.

Informacija o njegovoj smrti je navodno potvrđena vojnoj registraciji.

BONUS VIDEO: Evo gde je započeo Putinov poraz u Donjecku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare