Sergej Šojgu na vojnom poligonu Foto: TN TV/Youtube

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na poligonima Zapadnog vojnog okruga proverio je obuku pozvanih na delimičnu mobilizaciju, saopštila je pres služba vojnog resora.

Posebnu pažnju general armije posvetio je praktičnoj obuci regruta za, kako se navodi, „zadatke obezbeđenja oslobođenih teritorija u pozadini specijalne vojne operacije u Ukrajini“, pišu RIA novosti.

Prisustvovao je i časovima taktičke i vatrene obuke rezervnih vojnika koji će pristupiti borbenim jedinicama.

Tokom inspekcije, zamenik ministra odbrane Junusbek Jevkurov rekao je načelniku odelenja o programima obuke mobilisanih.

„Posle saslušanja izveštaja, Sergej Šojgu je naložio da se fokusira na kvalitet obuke sa mobilisanim građanima pod vođstvom oficira sa borbenim iskustvom koji su bili direktno uključeni u specijalnu vojnu operaciju“, saopštilo je ministarstvo.

Ministar je postavio i zadatak da se noću pojačaju praktične vežbe.

PROČITAJTE JOŠ:

Delimičnu mobilizaciju u Rusiji 21. septembra najavio je predsednik Vladimir Putin. Prema Šojguu, potrebno je kontrolisati kontaktnu liniju od hiljadu kilometara i teritorije u Ukrajini koje su pod ruskom kontrolom.

Ukupno je planirano pozivanje do 300.000 rezervista, što je nešto više od procenta ukupnog mobilizacionog resursa Rusije.

BONUS VIDEO: Dan posle Putinovog osvetničkog napada: Širom Ukrajine odzvanjaju sirene za vazdušnu opasnost

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar