Eksplozija na Krimskom mostu i Vladimir Putin Foto:Elena Ivanova / Sputnik / Profimedia/Alexei Danichev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

U eksploziji koja se sinoć dogodila na Krimu uništeni su ruski projektili koji su prevoženi železnicom, saopštilo je ukrajinsko ministarstvo odbrane. Ruski čelnik grada Džankoja rekao je da je to područje napadnuto dronovima.

Kijev je objavio da su rakete bile namijenjene ruskoj crnomorskoj floti.

„Eksplozija u gradu Džankoju na severu privremeno okupiranog Krima uništila je ruske krstareće rakete Kalibr-KN tokom transporta železnicom“, objavili su.

Kalibr su projektili dizajnirani za lansiranje s brodova ruske crnomorske flote, a imaju operativni domet veći od 2.500 kilometara na kopnu i 375 kilometara na moru.

Ako se potvrdi, to bi bio redak napad ukrajinske vojske na Krim, koji je anektiran od 2014, prenosi BBC.

„Eksplozije nastavljaju proces demilitarizacije Rusije i pripremaju ukrajinsko poluostrvo Krim za deokupaciju“, navodi se u saopštenju ukrajinskog ministarstva odbrane.

Rusija: Jedna osoba povređena, oštećeno više zgrada

Podsećamo, jedna osoba povređena je sinoć u napadu dronovima na grad Džankoj na Krimu, saopštio je šef uprave Krima koju je postavila Rusija, Sergej Aksjonov.

Ihor Ivin, načelnik gradske administracijea kojeg je postavila Rusija, rekao je da je 33-godišnji muškarac prebačen u bolnicu nakon što je zadobio povredu od šrapnela od oborenog drona. Prema njegovim rečima, život povređenog muškarca nije u opasnosti.

Ppročitajte još:

Ivin nije pomenuo da su vojni ciljevi oštećeni, ali kako je naveo na Telegramu, u napadu je oštećeno više objekata. Dodao je da je bila aktivirana protivvazdušna odbrana, prenose RIA Novosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar