Foto: Printscreen/AP

Izrael je oko ponoći izveo napad na podzemni bunker u južnom predgrađu Bejruta u kojem se održavao sastanak kome je prisustvovao mogući novi lider Hezbolaha Hašem Safiedin sa drugim visokim zvaničnicima te militantne libanske grupe, piše Njujork tajms pozivajući se na tri neimenovana izraelska zvaničnika.

Nije poznato da li je Safiedin povređen u izraelskom udaru, koji je, navodno, bio jedan od najsnažnijih od početka sukoba Izraela i Hezbolaha.

Safiedin, rođak ubijenog vođe Hezbolaha Hasana Nasralaha, dugo je jedan od visokih zvaničnika organizacije i smatran je kandidatom za njenog novog generalnog sekretara, navodi Njujork tajms.

Izraelski zvaničnici ranije su izjavili za američki list da je Safiedin jedan od retkih visokih lidera Hezbolaha koji nije bio prisutan na lokaciji koju je Izrael napao prošlog petka, kada je ubijen Nasralah.

Pročitajte još:

Noćašnji napad je znak da Izrael nije odustao od namere da eliminiše vođstvo Hezbolaha, skoro nedelju dana nakon što je Nasralah ubijen, ocenjuje Njujork tajms.

Jake eksplozije zabeležene su tokom noći u Bejrutu, a mediji su preneli da su iznad libanske prestonice viđeni borbeni avioni, kao i dim.

Libansko Ministarstvo saobraćaja saopštilo je da je šire područje aerodroma pogođeno najmanje jednom.

U poslednja dvadeset četiri sata u Libanu je poginulo najmanje 37 ljudi, dok je ranjena 151 osoba, objavilo je libansko Ministarstvo zdravlja.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare