Vladimir Putin i Kim Džong Un Foto:Vladimir Smirnov / AFP / Profimedia;

Severnokorejski lider Kim Džong-un i ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku koji je nedavno održan u Pjongjangu dogovorili su saradnju pre svega u vojnoj oblasti ali jedan od oblika saradnje ogledaće se i u isporuci koza.

Naime, u saopštenju ruske agencije za zaštitu poljoprivrede navodi se da je Rusija poslala 447 koza u grad Rason koji se nalazi u Severnoj Koreji.

Koze, koje su izvezene iz ruske Lenjingradske oblasti, predstavljaju prvu seriju domaćih životinja koju Rusija namerava da isporuči Severnoj Koreji.

„Koze će omogućiti mlečne proizvode i ublažiti nestašicu hrane u Severnoj Koreji, u velikoj meri uzrokovanu vladinom politikom“, piše Politiko.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema podacima Human Rights Vatch-a, 10,7 miliona ljudi u Severnoj Koreji je neuhranjeno, a 18 odsto dece ima poremećen rast i razvoj zbog hronične neuhranjenosti.

Tokom nedavnog Putinovog putovanja u Severnu Koreju, dvojica lidera su potpisala sporazum kojim se obavezuju na međusobnu pomoć u slučaju agresije na jednog od potpisnika sporazuma.

Pored toga, sporazum se odnosi i na segment turizma, kao i na poljoprivredu.

BONUS VIDEO: Analitičar o sporazumu Rusije i Severne Koreje: Putinov cilj je rušiti međunarodni poredak

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar