Donald Tramp i Ivanka Tramp
Donald Tramp i Ivanka Tramp Foto: EPA

Ćerka bivšeg predsednika Sjedninjenih Država Donalda Trampa, Ivanka Tramp odlučila da se povuče iz američke politike i da se ne pridruži aktivno pokušajima svog oca da ponovo preuzme Belu kuću 2024. godine.

„Odlučila sam da da, prioritet mojoj maloj deci i privatnom životu koji stvaramo kao porodica“, rekla je Ivanka.

Donald Tramp je u utorak podneo kandidaturu za predsedničke izbore 2024. godine.

U njegovoj vili Mar-a-Lago na Floridi bili su prisutni članovi njegove porodice, uključujući njegovu suprugu Melaniju i sina Erika. Čak je bio prisutan i Ivankin muž, Džared Kušner, ali Ivanka nije bila.

„Volim svog oca mnogo. Ipak ovog puta biram porodicu. Ne planiram da se bavim politikom. Iako ću uvek voleti i podržavati svog oca, ubuduće ću to činiti van političke arene. Zahvalna sam što sam imala čast da služim američkom narodu i uvek ću biti ponosna na mnoga dostignuća naše administracije“, poručila je Ivanka.

Foto: REUTERS/Carlos Barria

Podsetimo, Ivanka Tramp i njen suprug igrali su ključne uloge u Trampovoj administraciji i nalazili se na udaru javnosti zbog mnogih njihovih ekscesa, delom zbog prethodnog života kao deo elitne društvene scene Menhetna, koja je u velikoj meri demokratska.

Otkako je Donald Tramp izgubio od Džoa Bajdena 2020. godine, Ivanka Tramp i njena porodica preselili su se u skupu vilu na Floridi.

Nedavno je svedočila pred komitetom koji sprovodi istragu o napadu na Kapitol 6. januara, u kojem su ekstremističke pristalice Trampa pokušale da preokrenu njegov izborni poraz.

Pročitajte još:

Ivanka Tramp je tog dana bila sa ocem u Beloj kući i jedan je od više od 800 svedoka koje je komisija intervjuisala. Kongresmen Beni Tompson, predsednik komiteta, opisao je da njeno svedočenje nije bilo „brbljavo“, već korisno.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar