Rejmond Roberts Foto: Massachusetts State Lottery

Rejmond Roberts iz Masačusetsa doživeo je sreću koja se dešava jednom u životu - osvojio je premiju na lutriji i to čak šest puta u istom danu.

Naime, Roberts koji je inače vojni veteran, već dvadeset godina igra lutriju. Tog hladnog decembarskog dana odlučio je da napravi presedan.

Poslušao je svoju intuiciju koja mu je rekla da ne kupi jednu kartu, već šest. I, da na svakom listiću zaokruži iste brojeve, piše BBC.

Nije mogao ni da sanja da će se desiti upravo ono čemu se nadao – njegova kombinacija je bila dobitna. Svaki od listića vredi 390.000 dolara. Rešio je da odmah podigne novac od pet dobitnih listića i time je postao bogatiji za nešto manje od dva miliona dolara.

Za šesti je izabrao je opciju anuiteta – što znači da će takođe dobiti 20 godišnjih uplata od 25.000 dolara.

Lutrija dodeljuje određeni iznos za pravilno izvlačenje pet loptica, kao što je to uradio gospodin Roberts, što znači da je moguće višestruke pobede sa istim brojevima.

Pročitajte još:

Inače, dobitni brojevi su bili kombinacija datuma koji su važni Robertsu poput rođendana i godišnjica. Koristio ih je na drugim lutrijskim listićima, drugim danima, ali tada ništa nije dobijao.

Prema podacima američke lutrije šanse za osvajanje premije su jedan prema 1.813.028 na godišnjem nivou.

Inače žitelji Masačusetsa, grada u kom je kupljen srećni listić, troše trostruko više novca na lutriju od stanovnika ostalih gradova u Americi.

BONUS VIDEO Loto groznica trese Ameriku: Ko je dobitnik 700 miliona dolara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar