Požar u selu Žvinje kod Herceg Novog BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Predsednik opštine Herceg Novi Stevan Katić rekao je da je Hrvatska ponudila pomoć u gašenju požara koji je danas izbio iznad Igala i najavio mogućnost da će poslati kanadere. Brzom reakcijom vatrogasaca požar je odbijen od kuća koje su bile ugrožene, ali vetar i nepristupačan teren još uvek otežavaju gašenje.

Katić je za Radio Crne Gore rekao da je jedan deo opštine zahvatio požar, pre svega neodgovornošću pojedinaca koji su nešto zapalili, a vetar je onda proširio plamen.

„Bilo je ugroženo nekoliko kuća. Brzom reakcijom vatrogasaca odbijen je požar, kada je u pitanju naseljeno mesto, brzo bi trebalo da bude lokalizovan. Pomogle su odmah kolege iz Kotora i Tivta“, rekao je Katić.

Dodao je da je na vezi sa načelnikom opštine Konavle Božom Lasićem i spremni su, kazao je, da pošalju kanadere.

„Videćemo uskoro da li će biti potrebno da dolaze“, rekao je Katić, preneo je portal RTCG.

Vatrogasci još uvek pokušavaju da lokalizuju požar koji je pre podne izbio u naselju Žvinje iznad Igala,  kuće više nisu ugrožene, ali vetar i nepristupačan teren otežavaju gašenje.

Prema rečima Zlatka Ćirovića, komandira vatrogasne jedinice, požar je verovatno uzrokovan nesmotrenim paljenjem zelenog rastinja.

„Kuće su u prvom trenutku bile ugrožene, sada nisu, naš je veliki uspeh što smo odbili požar od kuća i radimo na tome da požar lokalizujemo sa više strana“, rekao je Ćirković.

Struja u tom delu hercegnovske opštine je isključena, a dim se vidi iz celog grada.

BONUS VIDEO: Požar u Herceg Novom

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar