Foto: Goran Jaku / Alamy / Alamy / Profimedia

Turistička sezona u Neumu ove godine "teče" velikom brzinom. Turističke agencije vrlo su zadovoljne predsezonom, jer ona, obećava, a već kažu da su u toku pripreme i za postsezonu. Novost na neumskim plažama su turisti iz Hrvatske, koji su zbog paprenih cena u svojoj domovini odlučili da letuju u susednoj Bosni i Hercegovini.

Zbog povećanja obima posla u Neumu neki vlasnici hotela su odlučili da radnu snagu dovedu čak iz Nepala. Letovanje u Neumu ove godine skuplje je za 15 odsto, što ipak nije uticalo na dolazak gostiju.

Neum
Neum; Foto: Melvyn Longhurst / Alamy / Alamy / Profimedia

Međutim, oni koji su se zatekli na plažama kažu kako su morali da skrate odmor zbog cena, prenosi Jutarnji list.

„Trenutno plaćam 60 evra, a mogu samo da zamislim koliko plaćaju oni koji su u hotelima. Nalazim se oko 200 metara od plaže“, kaže turista iz Bosne i Hercegovine.

Uprkos poskupljenjima, cene za građane iz BiH još uvek su prihvatljive, pa se na plažama mogu videti gosti svih generacija. Za strane goste cene su pristupačne i znatno jeftinije od onih u regionu, prenosi Jutanji list.

neum
Neum; Foto: Nangka Press / AFP / Profimedia

„Toplo more, ovde je uvek najtoplije, plaže su lepe, čiste, a i put je dobar, pogotovo sad preko Stoca. Milina“, kaže turista iz Doboja.

„Cene su dobre, jeftinije nego u Poljskoj. Ostajemo tri dana, lepo nam je ovde“, kaže Mihael, turista iz Poljske.

Neum
Neum; Foto: Nino Marcutti / Alamy / Alamy / Profimedia

Gosti iz Hrvatske

Ovogodišnja novost na neumskim plažama su gosti iz Hrvatske, koji, prema rečima turističkih agencija, prethodnih godina ovde nisu dolazili na odmor. Cene su pristupačnije u odnosu na ponudu koju imaju u Hrvatskoj.

„Ono što nas čudi je da imamo toliko gostiju iz Hrvatske. Primamo dosta rezervacija iz Hrvatske jer ovde mogu da uživaju ​​u kvalitetnom odmoru po mnogo povoljnijim cenama i da uz manji trošak budu na moru više dana“, ističe Branimir Butigan, predsednik Udruženja hotelijera Neuma.

Pročitajte još...

Osim gostiju iz Hrvatske, ovogodišnja novost je i „uvezena“ radna snaga Kako je objasnio Tomislav Lovrić, vlasnik dva hotela u Neumu, to je odlučio, jer već godinama ima problem s brojem radnika u sezoni.

„Nedostajalo nam je pet-šest ljudi za celu sezonu, a kako je u Hrvatskoj zavladao taj trend dovođenja radnika iz Nepala, Filipina i Indije, odlučio sam da pokušam s prijateljima i poznanicima. Iz Nepala mi je stiglo sedam žena kojima sam jako zadovoljan“, rekao je Lovrić.

BONUS VIDEO Uhvaćena ajkula koja je usmrtila turistu u Hurgadi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar