nis pozar
Požar u Nišu Foto:TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Požar u školskom internatu u Gvajani, u kojem je poginulo 19 dece, podmetnula je učenica nakon što joj je domska uprava oduzela mobilni telefon, saopštila je policija.

Požar je zahvatio dom za učenike u okviru škole u Mahdiju, gradiću u centralnom delu južnoameričke države Gvajane u ponedeljak oko ponoći, a većina dece od kojih je najmlađe imalo pet godina, preminulo je na licu mesta, prenosi Rojters.

„Učenica je osumnjičena da je podmetnula razorni požar jer su joj dežurni nastavnici oduzeli mobilni telefon“, navodi se u jučerašnjem saopštenju policije.

Gradonačelnik Mahdija Dejvid Adams ranije je Rojtersu potvrdio navodnu umešanost učenice i saopštio da ona nije povređena u požaru.

On je dodao da ne može da potvrdi da li je učenica u pritvoru,a u saopštenju policije se ne pominje hapšenje, navodi britanska agencija.

Pročitajte još:

Još skoro 30 druge dece je hospitalizovano zbog povreda zadobijenih u ovom požaru.

Specijalisti za opekotine, psihijatri i drugo medicinsko osoblje pružili su pomoć povređenoj deci i njihovim porodicama, saopštile su zdravstvene vlasti.

Predsednik Irfan Ali sastao se u ponedeljak sa roditeljima poginulih, nakon posete bolnici u Mahdiju i proglasio trodnevnu nacionalnu žalost.

BONUS VIDEO: Požar u Diznilendu: Vatra buknula u zabavnom parku, nema povređenih