Holivud, policija
Ilustracija: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Muškarac je navodno uboden 33 puta od strane drugog putnika dok je bio u autobusu, dok je preklinjao vozača da stane i pusti ga.

Aron Kol (59) i Dominik Lukas (30) vozili su se u RTC autobusu u Las Vegasu u nedelju, 26. februara, kada su počeli da se svađaju.

Snimak iz unutrašnjosti autobusa uhvatio je njihovu svađu i uznemirujuću scenu napada.

„Nisam te gnjavio“, čuje se Lukas kako govori na snimku. Nekoliko sekundi kasnije, Kol juriša na Lukasa i počinje fizički obračun.

„Pustite me“, kaže Lukas na snimku dok trči ka prednjem delu autobusa.

Kol se zatim može videti na snimku kako navodno više puta ubada Lukasa na podu u blizini ulaza u autobus pre nego što Kol ponovo sedne na svoje sedište.

Vozač je otvorio prednja vrata tokom napada, a zatim ih zatvorio dok je Kol nastavio da bode Lukasa, dok su drugi putnici gledali, preneo je 8Njuznav.

Lukas tada ustaje i moli vozača autobusa za pomoć. Oko 2 minuta se teturao oko prednjeg dela autobusa dok je vozač nastavljao svoju rutu.

Vozač autobusa je aktivirao panik dugme i razgovarao sa dispečerom. Čitava dva minuta nakon napada, Kol se može videti kako ustaje i još nekoliko puta ubode Lukasa.

Na kraju se autobus zaustavio u blizini raskrsnice i vozač je izašao. Lukas je takođe ispuzao iz autobusa na trotoar, a prolaznik mu je stavio peškir na grudi pre dolaska policije.

Lukas je podlegao povredama u bolnici ubrzo nakon napada, a kancelarija mrtvozornika okruga Klark potvrdila je da je izboden 33 puta.

Snimak je prikazan velikoj poroti, a porota je pitala vozača, koji je svedočio: „Da li je to protokol u pogledu pomaganja nekome kada bude izboden ili povređen?“

PROČITAJTE JOŠ:

„Da li bi vozač pomogao?“ odgovorio je vozač. „Da“, rekao je porotnik. „Fizički?“ upita vozač. „Da, da bi li vozač fizički pomogao“, rekao je porotnik.

Vozač je odgovorio: „Ne koliko ja znam. Mislim, prvi prioritet je vaša sopstvena bezbednost, tako da moram da se uverim da sam dovoljno bezbedan da upravljam tim autobusom i za ostale putnike“.

Kol je uhapšen deset dana pre incidenta, zbog napada smrtonosnim oružjem i nošenja skrivenog oružja u autobusu.

Kol je u pritvoru i čeka suđenje, dok je vozač autobusa ostao na pomenutom poslu i nakon incidenta.

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava na Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar