Foto: EPA/CJ GUNTHER

Aerodromski radnik koji je bio angažovan u aviokompaniji Delta Erlajns poginuo je nakon što je uvučen u motor na pisti međunarodnog aerodroma San Antonio u SAD.

Službe hitne pomoći reagovale su na incident u petak uveče oko 22.25 časova.

Nacionalni odbor za bezbednost u saobraćaju (NTSB) potvrdio je da je član posade aviokompanije poginuo nakon što je ušao u motor aviona Delta Erlajnsa. Agencija je opisala da je radnika „usisao“ motor.

Avion je upravo stigao iz Los Anđelesa i išao je do kapije u trenutku nesreće.

Let Delta 1111 imao je samo jedan motor upaljen u trenutku kada je radnik, koji tek treba da bude identifikovan, usisan i ubijen.

Avion je ostao na kapiji sledećeg jutra, a letovi na aerodromu su odloženi.

Vlasti istražuju smrt člana posade aviokompanije.

„Delta let 1111 je vozio do kapije, sa jednim upaljenim motorom u to vreme, a radnik je ‘usisan’ u taj motor u 22.25“, navodi se u saopštenju NTSB-a.

Zaposleni je radio za kompaniju sa kojom Delta Erlajns ima ugovore za pružanje podrške operacijama zemaljskog opsluživanja.

U subotu je objavljeno saopštenje koje glasi: „Slomljeno nam je srce i tugujemo zbog gubitka života člana porodice avijatičara u San Antoniju. Naša srca i puna podrška su uz njihovu porodicu, prijatelje i voljene tokom ovog teškog vremena“.

Zvaničnici aerodroma u San Antoniju rekli su da su „ožalošćeni“ zbog smrti radnika.

„Na tlu na Međunarodnom aerodromu San Antonio večeras se dogodila nesreća koja je rezultirala smrtnim ishodom jednog člana zemaljske posade aviokompanije“, navodi se u saopštenju.

„Duboko smo ožalošćeni ovim incidentom i sarađujemo sa vlastima dok započinju istragu. Podelićemo više informacija kako detalji postanu dostupni“, dodaje se.

Jedan zaposleni je rekao da ‘tragični incident’ nije povezan sa bezbednosnim procedurama.

Ovo je najnoviji incident koji se dogodio na tlu na jednom američkom aerodromu tokom prošle godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Podružnica Amerikan Erlajnsa kažnjena je sa 15.000 dolara zbog smrti člana posade koji je bio usisan u motor jednog od njenih aviona.

Kortni Edvards (34) je ‘usisana’ u motor na regionalnom aerodromu Montgomeri u Alabami u novogodišnjoj noći.

Majka troje dece bila je na rampi na kojoj je bio parkiran let 3408 Amerikan Erlajnsa Embraer E175, pre nego što je umrla.

Pijemont erlajns je kažnjen od strane Uprave za zdravlje i bezbednost na radu nakon što je proglašen odgovornim za kršenje bezbednosti koje su dovele do smrti.

Njen sindikat je objavio saopštenje u kojem se navodi da je Pijemont erlajns proglašen ‘krivim za ozbiljan prekršaj’.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar