Foto: Printscreen/Twitter

Prošle nedelje, Danelo Kavalkante (34) osuđeni ubica je pobegao iz zatvora u Pensilvaniji, tako što se popeo između dva zida držeći se za njih rukama i nogama. Način na koji se penjao američki mediji opisali su kao "hod raka".

Ovo je ogroman promašaj ovog američkog osuđenika, s obzirom na to da je ranije ove godine na isti način iz zatvora pobegao još jedan zatvorenik.

Postavili su žilet žicu

Vršilac dužnosti upravnika zatvora u okrugu Čester Hauard Holand rekao je na konferenciji za novinare da je zatvor angažovao konsultante za obezbeđenje nakon bekstva Igora Boltea 19. maja, koji je policiji rekao da mu je to što se bavio planinarenje pomoglo da pobegne.

„Iako smo verovali da su naše bezbednosne metode dovoljne, dokazano je suprotno. I sada ćemo brzo preći na naprednije mere bezbednosti“, rekao je Holand.

Na snimku koji je objavio zatvor vidi se kako Kavalkante „šeta po zidu, kroz žilet žicu“, dodao je Holand, stavljajući ruke na jedan zid, a noge na drugi zid kako bi se uspeo.

Zatvor zatvorenici
Zatvor ilustracija Foto:Shutterstock

Nakon što su stigli na krov, oba zatvorenika su mogla da se spuste merdevinama u nečuvani deo zatvora.

Neoprezni čuvari

Upitan kako je moguće da se bekstvo ponovi tako brzo nakon prethodnog, Holand je odgovorio da su smatrali da su preduzeli sve što je potrebno.

Ali dok se zatvor fokusirao na fizičke barijere, upravnici su skrenuli pažnju se je rekao da nisu uspeli da se pozabave „ljudskim elementom“.

Zatvor zatvorenici
Zatvor ilustracija Foto:Shutterstock

U trenutku bekstva, nešto pre devet časova ujutru po lokalnom vremenu, u osmatračnici je bio zatvorski službenik koji očigledno nije dobro pratio situaciju u zatvoru, za razliku od prvog bekstva u kojem je zatvorenik uhvaćen u roku od pet minuta.

Zbog toga je policajac odgovoran za propust trenutno pod istragom.

Osuđen za ubistvo devojke pred decom

Kavalkante je trenutno i dalje u bekstvu, iako je prošlo nedelju dana otkako je pobegao iz zatvora. Potpukovnik državne policije Pensilvanije Džordž Bivens rekao je novinarima da je „moguće da im problem sa navigacijom“ kroz šumovit teren i da se možda krije u šupama ili drugim sličnim strukturama.

Pročitajte još:

Policija je u ponedeljak počela da koristi helikoptere i patrolna vozila i koja prenose poruku koju je snimila Kavalkanteova majka u Brazilu, pozivajući ga da se preda.

Takođe, nudi se i nagrada od 20.000 dolara za informacije koje bi dovele do njegovog hapšenja.

Inače, Kavalkante je prošlog meseca osuđen na doživotni zatvor nakon što je proglašen krivim za ubistvo bivše devojke Debore Brandao u aprilu 2021. godine pred njeno dvoje male dece.

BONUS VIDEO Požar u zatvoru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar