Princ Hari i princ Vilijam
Princ Hari i princ Vilijam Foto:Tanjug/Dominic Lipinski /Pool Photo via AP

Princ Hari stigao je u Veliku Britaniju zbog desetogodišnjice "Invictus Games". Svi su sa nestrpljenjem čekali njegov dolazak i prognozirali kako će se kraljevska porodica ponašati i da li će Hari provesti vreme sa svojim ocem Čarlsom, usred stalnih tenzija između princa i ostatka porodice. Ipak, mnoge je iznenadila vest da se otac i sin neće sresti, a evo i još nekih šokantnih detalja o napetim odnosima unutar kraljevske porodice.

Kako je preneo Skaj njuz, kralj Čarls i princ Hari se neće sastati jer je „kralj previše zauzet“.

To se, međutim, ne odnosi na sastanak sa britanskim premijerom Rišijem Sunakom, kao i na prvu baštensku zabavu ove sezone u Bakingemskoj palati.

Kralj Čarls Foto: Tanjug/Suzanne Plunkett, Pool Photo via AP

Portparol princa Harija ranije je rekao: „Kao odgovor na mnoge upite i stalne spekulacije o tome da li će se vojvoda ove nedelje sastati sa svojim ocem dok je u Velikoj Britaniji, to, nažalost, neće biti moguće zbog stisnutog programa Njegovog Veličanstva. Vojvoda, naravno, razume očev dnevnik obaveza i druge prioritete koje kralj ima i nada se da će ga uskoro videti“.

Novo zaduženje budućeg kralja

Ovo dolazi u trenutku kada kralj treba da postavi princa Vilijama za glavnog pukovnika Harijevog starog puka, Vojnog vazduhoplovstva.

Ulogu je prethodno obavljao kralj, i to čak 31 godinu dok je bio princ od Velsa, a princ Vilijam će novu ulogu dobiti u ponedeljak, 13. maja.

Hari se pridružio puku u vreme svoje druge turneje po Avganistanu između septembra 2012. i januara 2013, radeći kao pilot Apača.

Princ Vilijam i Kejt Midlton sa decom Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Proveo je tri i po godine u vojnom vazduhoplovstvu, na obuci i službi, a princ Vilijam je leteo helikopterima sa Kraljevskim vazduhoplovstvom.

Udarac najbližih

Ipak, kako navodi izvor za Pejdž siks, kralj bi lako mogao da pronađe vremena da vidi svog sina dok je u Londonu.

Prema izvoru, Hari je više od mesec dana tražio da se organizuje susret sa ocem, ali je odbijen.

Princ Hari i Megan Markl Foto:EPA-EFE/Christopher Neundorf

Kraljevski istoričar Hjugo Vikers rekao je da je kralj želeo da vidi Harija, lako bi za to našao vreme.

„Nikada ne možete biti previše zauzeti da vidite svog sina“, ocenjuje on.

Kralj Čarls i princ Hari poslednji put su se sastali u februaru nakon što je Hari doleteo iz Kalifornije u Veliku Britaniju, jer je kralju dijagnostikovan rak.

Otac i sin su imali kratak sastanak koji je trajao samo 30 minuta.

Posvađana braća

Kao što je ranije objavljeno, princ Hari i princ Vilijam nisu razgovarali više od godinu dana.

Princ Hari Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

„Vilijam je prolazi kroz težak period zbog bolesne žene, a tu su i njihovo troje male dece, tako da ima puno toga na pameti“, rekao je kraljevski izvor razlog zbog čega Vilijam neće prisustvovati ovonedeljnom događaju povodom desetogodišnjice „Invictus Games“.

Povratak posle dijagnoze

Kralj se tek prošle nedelje vratio javnim dužnostima, što je prvi put otkako mu je dijagnostikovan rak.

Naime, kralj je posetio centar za lečenje kancera kako bi pozdravio pacijente i medicinske stručnjake. Društvo mu je pravila njegova supruga, kraljica Kamila.

Kraljevski par, takođe, ima za cilj da podigne svest o inovativnom i neumornom istraživanju koje podržava „Cancer research“.

Pročitajte još...

Bakingemska palata je saopštila da će se pažljivo pozabaviti kraljevim dnevnikom kako bi se izbegao bilo kakav nepotrebni rizik po njegovo zdravlje. Palata je takođe saopštila da neće komentarisati stvari koje imaju veze sa Harijem.

Skaj njuz je snimio princa Harija kako stiže u sedište Počasne artiljerijske čete na ivici londonskog Sitija na jednodnevni samit, koji je vezan za „Invictus Games“.

Nakon posete Velikoj Britaniji, Hari će otputovati u Nigeriju gde će mu se pridružiti i njegova supruga Megan Markl.

BONUS VIDEO Princeza od Velsa objavila da se leči od raka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare