Foto: Shutterstock

Nakon završetka zvaničnog dela mature ljubljanske Bežigradske Gimnazije, na žurci učenika i učenica dogodio se incident - jedan od nastavnika nedolično se ponašao.

To je potvrdila i za N1 Slovenija i direktorka gimnazije Alenka Budinha, koja je rekla da se radi o nastavniku i da je dostavio odgovor.

Maturski bal ljubljanske sportske gimnazije održan je u petak.

Prema rečima direktorke, jedan od nastavnika, koji je inače bio spoljni saradnik gimnazije, veoma se napio i ponašao se neprimereno situaciji. Pojedini slovenački mediji objavili su, pozivajući se na nezvanične informacije, da se i drogirao.

PROČITAJTE JOŠ:

„U ponedeljak sam dobila prijave od razrednih starešina četvrtog razreda, jer su im učenici rekli šta se desilo. Pozvala sam nastavnika, ali on se izvinio, rekao je da mu je žao, da ga je sramota, i odmah je dao otkaz. Prestao je već u utorak da radi za nas“, objasnila je ona. U Gimnaziji je počeo da radi u oktobru prošle godine, prenosi N1.

Direktorka je razgovarala i sa predstavnicima učenika četvrte godine i obavestila ih reakciji nastavnika. Pozvala ih je da se obrate njoj ili savetovalištu u vezi sa dešavanjima na zabavi posle mature.

Nakon sastanka sa predsednikom saveta roditelja, Budihna je obavestila i ostale roditelje o tome šta se dešava. „Poslala sam im obaveštenje da je nastavnik zbog nedoličnog ponašanja podneo ostavku“, rekla je ona.

BONUS VIDEO: Hrvatski predsednik o srpskim cajkama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar