Herson, Ukrajina, rat, oslobođen, oslobodjen grad
Foto: Armed Forces Of Ukraine/Cover Images/INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia

Nakon što je Ukrajina oslobodila Herson od devetomesečne ruske okupacije, građani su proslavili dolazak ukrajinskih trupa. Simpatičan momenat zabelžen je kamerama CNN-a kada su zadovoljni građani prekinuli izveštavanje reportera pevajući himnu.

CNN-ov reporter Nik Robertson se javio sa terena iz Hersona odakle je preneo pozitivnu atmosferu iz Hersona.

Videosnimak na kojem razgovara sa građanima dok slave povratak ukrajinske vojske objavljen je i na društvenim mrežama, a posebno je zapamćen ostao jedan emotivni momenat.

Naime, na šestom minutu snimka, velika grupa građana Hersona peva himnu Ukrajine u čast povratka njihovih vojnika napravivši tako vrlo emotivan momenat, prenosi Klix.ba.

Od juče, kada je ukrajinska vojska ušla u Herson, traje slavlje u ovom gradu. Veliki broj građana se okupio na trgu zadovoljni što konačno više ne moraju strahovati za svoj život.

Na snimku, reporter razgovara sa dve žene, a jedna od njih se zahvalila na svoj pomoći i zagrlila reportera.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bilo je veoma teško vreme za sve. Svaka ukrajinska porodica je čekala da se vrati naša vojska. Sada je predivno i hvala vam na podršci. Osetili smo vašu podršku. Mogu li Vas zagrliti?“, rekla je jedna od građanki Hersona.

Druga je istaknula da nemaju hrane, vode, struje niti internet konekcije, ali da sada više ne brinu i da mogu čekati s obzirom na to da su sigurni.

BONUS VIDEO: Kako su građani Hersona dočekali ukrajinsku vojsku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar