Ekspolozija u Ankari Foto: X

U Ankari je odjeknula eksplozija u blizini zgrade turske korporacije TUSAŠ, proizvođača vojnih aviona i svemirske opreme, a prema prvim informacijama ima mrtvih i ranjenih.

„U proizvodnom pogonu TUSAŠ u Ankari u okrugu Kahramankazan dogodila se eksplozija. Čuli su se i zvuci pucnjave,“ navodi se u saopštenju.

Turski ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja je rekao da su se na meti našli objekti Turske vazduhoplovne industrije (TAI).

Šef turskog Ministarstva unutrašnjih poslova rekao je da ima mrtvih i povređenih. Incident je nazvan terorističkim napadom. Prema rečima svedoka čuju se i pucnji.

Uzrok eksplozije i pucnjave koja je usledila još uvek su nejasni, a neki mediji navode da se dogodio samoubilački napad.

Prema rečima nekih svedoka napadači su pokušali da upadnu u kampus objekta, a navdono je eksplodiralo putničko vozilo, piše „Hurijet“.

„Sve su veće sumnje u teroristički napad. Dobio sam informaciju da je komercijalno vozilo minirano ispred vrata. Navodi se da je došlo do sukoba između onih koji su pokušavali da uđu i obezbeđenja. Mogu reći da se sukobi nastavljaju sa prekidima. Saopštenje će stići iz kancelarije guvernera Ankare. Čekamo tu izjavu. Priča se o grupi koja pokušava da uđe u kampus TUSAŠ. Smatra se da je u pitanju teroristički napad jer je komercijalni taksi dignut u vazduh“, naveo je novinar CNN Turk.

Na lice mesta upućene su snage obezbeđenja, vatrogasne i medicinske ekipe.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar