Foto:EPA-EFE/WILL OLIVER

Odraslima u Velikoj Britaniji koji žive sami ili su samohrani roditelji biće dozvoljeno da od ovog vikenda posećuju druge porodice u kućama, bez držanja distance od dva metra, izjavio je britanski premijer Boris Džonson. On je tokom konferencije za novinare rekao da ima mnogo ljudi, posebno onih koji žive sami, koji su usamljeni i bore se sa nemogućnošću da vide prijatelje ili rodbinu.

„Od ovog vikenda ćemo dozvoliti odraslim samcima ili samohranim roditeljima sa decom mlađom od 18 godina da posete drugo domaćinstvo“, istakao je Džonson.

On je takođe u sredu, 10 juna rekao i da je odluka o vremenu uvođenja izolacije koronavirusa donesena na temelju naučnih dokaza i prerano je reći da li su ograničenja uvedena prekasno, piše Rojters.

Ranije je Nil Ferguson, bivši član vladine Naučno-savetodavne grupe za vanredne situacije (SAGE), rekao je da bi broj smrtnih slučajeva u Britaniji od COVID-19 mogao biti prepolovljen da je izolacija uvedena nedelju ranije.

„Tada smo donosili odluke o vođenju SAGE-a, uključujući profesora Fergusona, za koje smo mislili da je prava za ovu zemlju“, kazao je Džonson.

On je dodao da se lekcije moraju naučiti, ali kako misli da je u ovoj fazi preuranjeno, jer je previše toga što se ne zna.

Britanija od juna uvodi sistem praćenja i traganja u borbi protiv korona virusa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar