filipini zemljotres 2 kombo
filipini zemljotres 2 kombo

Najmanje dve osobe su poginule, a više desetina je povređeno u snažnom zemljotresu jačine 7,1 stepeni po Rihteru koji je danas pogodio Filipine i doveo do manjih klizišta i rušenja više zgrada. Na društvenim mrežama pojavili su se prvi snimci na kojima se vidi kao se zgrade urušavaju dok lokalni meštani beže.

Na jednom od snimaka zabeleženo je kako se Bantejski zvonik, lokalna turistička atrakcija, urušava tokom potresa čija je jačina premašila sedam stepeni Rihtera.

Na drugim snimcima prikazane su porušene zgrade i zemlja koja je popucala zbog potresa.

Snažan zemljotres jačine 7,1 stepen po Rihteru pogodio je danas filipinsko ostrvo Luzon, saopštila je Geološka služba SAD, izazvavši veliku štetu na jednoj bolnici i više zgrada na severu zemlje, a povređena je najmanje jedna osoba, javile su agencije.

Epicentar potresa bio je na oko 11 kilometara jugoistočno od grada Dolorea i na dubini od 10 kilometara, javio je Rojters.

Prema izveštajima lokalnih vlasti, jedna bolnica u pokrajini Abra je evakuisana pošto se deo objekta srušio, ali tom prilikom nije bilo povređenih.

#social-embed_0

Jedna starija osoba je povredila nogu i prebačena je u bolnicu, rekao je za AP Mihael Briljantes, predstavnik lokalnih vlasti u gradu Lagangilang, u Abri, koji je blizu epicentra. Briljantes je kazao da mnoge kuće i zgrade imaju pukotine na zidovima, a da su se neke srušile.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare