Foto: EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Dokeri iz Đenove koji pripadaju udruzenju autonomnih luckih radnika Calp (Calp il Collettivo Autonomo Lavoratori del Porto) objavili su na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici, fotografiju blindiranih vojnih vozila spremih za isporuku Saudijskoj Arabiji.

Lučki radnici iz Đenove pokrenuli su jos prošle godine kampanju bojkotovanja ukrcavanja vojne robe za saudijsku komaniju Bahri, u znak protesta zbog rata u Jemenu.

U saopštenju lučki radnici navode da nastavljaju bojkt kompanije Bahri jer prevozi oružje i vojnu opremu koju vlada u Rijadu koristi u ratu u Jemenu.

Dokeri iz Đenove na svojoj Fejsbuk stranici pišu: „Do danas je u Italiji virusom pogođeno oko 170.000 ljudi i više od 20.000 je umrlo… slušamo mnoge koji govore kako mi u našoj zemlji možemo biti mirni, jer imamo vrlo ozbiljnu preduzetničku i menadžersku klasu koja odgovorno štiti svoje građane i radnike.

Prilažemo fotografiju snimljenu u luci u Đenovi, utovaramo brod koji nosi “osnovne potrepštine”, a to su desetine oklopnih vozila koje američka industrija prodaje za podsticanje zločinačkih ratova u Siriji, Jemenu, Kašmiru itd“, poručuju lučki radnici uz fotografiju napravljenju u skladištu broda „Abha“ usidrenog na GMT terminalu Ponte Eritreje, u Đenovi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar