Andrej Plenković Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ DARIO GRZEL

Iako je ranije bilo najavljeno, hrvatski premijer Andrej Plenković, koji sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i holandskim kolegom Markom Ruteom boravi u Sarajevu, jutros se nije pojavio na sastanku u zgradi Predsedništva BiH zbog Željka Komšića.

Komšić je u Predsedništvo BiH i na poslednjim izborima izabran kao predstavnik hrvatskog naroda, ali glasovima Bošnjaka.

Željko Komšić Foto:Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Komšić, koji je trenutno predsedavajući Predsedništva BiH, srpski član Željka Cvijanović i bošnjački Denis Bećirović dočekali su Fon Der Lajen i Rutea, javio je sarajevski portal Klix ocenjujući to „diplomatskim skandalom“. Portal navodi da je Plenković time „iskazao duboko nepoštovanje prema institucijama BiH i njenim legalno izabranim zvaničnicima“.

POGLEDAJTE JOŠ:

Plenković je sinoć stigao u Sarajevo, kada se sastao sa delegacijom Islamske zajednice u BiH i Vrhbosanskom nadbiskupijom i večerao sa vrhom HDZ-a na čelu sa Draganom Čovićem, Borjanom Krišto i Lidijom Bradarom.

Klix piše da je Plenković odlučio da u Predsedništvo BiH ne dođe nakon što je dobio potvrdu da se Komšić vratio iz inostranstva gde je boravio poslednjih dana i da će prisustvovati današnjem sastanku.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar