Foto: Shutterstock

FBI i lokalna policija Severne Karoline tragaju za nestalom 11-godišnjakinjom i pretražuju i obližnje jezero. Potraga je pokrenuta nekoliko dana nakon što su roditelji devojčice uhapšeni jer nisu prijavili njen nestanak, piše Dejli mejl.

Roditelji Madlin Kojokari tvrde da su je poslednji put vidjeli 23. novembra – 22 dana pre nego što su u školi prijavili njen nestanak.

Njena majka Dijana (37) i očuh Kristofer Palmiter (60) nikada policiji nisu zvanično prijavili nestanak devojčice, pa su uhapšeni 17. decembra.

FBI je pokrenuo veliku potragu i kazao kako „ne postoji ništa što nećemo učiniti da je pronađemo“, prenosi Jutarnji list.

Policija je objavila snimak nadzorne kamere na kojoj se vidi Madlin kako izlazi iz školskog autobusa 21. novembra – što je posljednji put da je viđena.

„Kao deo uobičajenog procesa, proširujemo područje naše potrage van kuće u kojoj je Madlin poslednji put viđena i to sada uključuje jezero Kornelijus“, izvestila je policijska uprava u utorak.

Kako je izvestio sud, majka devojčice je tokom svog prvog pojavljivanja pred sudom u utorak ‘ometala istragu‘, a nestanak ćerke prijavila je ‘nerado‘.

Prema njenim rečima, Madlin je posljednji put viđena u porodičnoj kući u Kornelijusu, gradu severno od Šarlota 23. novembra.

Nakon njenog nestanka, škola je nedeljama zvala da pita gde je djevojčica, no niko ih nije obavestio da devojčice nema.

12. decembra zaposleni srednje škole otišao je u dom porodice sa savjetnikom, ali niko nije otvorio vrata, pa su ostavili poruku.

Na kraju je 14. decembra majka nazvala školsku savetnicu i isprva joj rekla da će sledeći dan dovesti Madlin u školu.

No tada je otkriveno da je Madlin zapravo nestala pre par nedelja i da je zadnji put viđena kako ulazi u svoju sobu kako bi legla u krevet oko 22 sata 23. novembra.

Majka devojčice je takođe rekla da su se ona i njen suprug Palmiter posvađali te noći, zbog čega se on ujutro odvezao do svoje porodične kuće po stvari.

Majka kaže da je 24. novembra u 11:30 sati otišla da proveri ćerku i da je otkrila da ona nije u svojoj sobi.

Kada se Palmiter vratio u 19 sati 26. novembra, majka devojčice je rekla policiji da ga je pitala zna li gde je Madlin i da joj je on rekao da ne zna.

Sledeće tri nedelje Madlinini roditelji tvrde da su razgovarali o tome gde je devojčica, ali ni u jednom trenutku nisu prijavili njen nestanak.

Kad su njenu majku policajci upitali zašto nije prijavila nestanak, rekla im je da se bojala da bi to moglo započeti ‘sukob‘ s njenim suprugom.

PROČITAJTE JOŠ:

Palmiter je policajcima rekao kako misli da devojku nije video nedelju dana pre nego što je otišao na put u Mičigen.

Nakon hapšenja 17. decembra njih dvoje su zadržani u pritvorskom centru.

Policija je izvršila temeljnu pretragu njihove kuće i viđeni su kako lopatama kopaju dvorište fontane. Nije jasno jesu li pronašli nešto zanimljivo.

Očuh devojčice zadržan je uz kauciju od 100.000 dolara.

U utorak je kaucija za majku određena na 250.000 dolara no rečeno joj je da će ako položi kauciju, biti stavljena pod elektronički nadzor.

Policija moli sve koji znaju nešto o nestanku devojčice, da im se jave.

BONUS VIDEO: Pokušaj atentata na Imrana Kana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar