Juliana Nehme Foto: Instagram/juliananehme

Sud je naredio avio-kompaniji da plati terapiju za brazilsku plas sajz manekenku koja je tvrdila da joj je onemogućeno da se ukrca na let "jer je bila prevelika za svoje sedište".

Influencerka na društvenim mrežama Julijana Nehme (38) tvrdila je ranije ove godine da joj je zabranjeno da se ukrca na let Katar ervejza jer je bila „prevelika“ i optužila je bliskoistočnu avio-kompaniju da je diskriminiše zbog njene veličine.

U postu za svojih 167.000 pratilaca na Instagramu, Juliana je tada rekla: „Oni mi uskraćuju pravo da putujem… Očajna sam, pomozite mi, ne žele da se ukrcam jer sam debela“.

Sada je sud u Sao Paulu naložio Katar ervejzu da plati psihoterapiju za Julijanu kako bi se pomirila sa nevoljom izazvanom incidentom.

Kompanija je ranije odgovorila na tvrdnje gospođe Nehme insistirajući da je bila „izuzetno nepristojna i agresivna prema osoblju za prijavu“.

Sudija Renata Martins de Karvaljo presudila je ove nedelje da avio-kompanija mora da plati psihijatrijski ili psihološki tretman za influenserku.

Tretman se mora sastojati od „nedeljne terapije u vrednosti od 63 funti u periodu od najmanje jedne godine, u ukupnom iznosu od 3.000 funti, koja će biti deponovana na bankovni račun tužioca“.

Sudija Karvaljo je rekao da je „dodeljivanje hitne pomoći razumna i proporcionalna mera kako bi se osiguralo da se stresni i traumatski događaj prevaziđe“.

Influenserkin advokat Eduardo Barbosa opisao je presudu kao „prekretnicu u borbi protiv predrasuda“.

Gospođa Neme je govorila o nevolji koju je doživela, rekavši brazilskim medijima: „Bilo je kao da za njih nisam ljudsko biće. Bila sam debelo čudovište koje nije moglo da se ukrca“.

„Bilo je strašno. Nikada nisam zamišljao da ću prođi kroz nešto ovako. Boli me sada kada se setim koliko sam sebe krivila, jer sam sebe mnogo krivila, čak sam nekoliko puta tražila oproštaj od majke“.

Gospođi Nehme nije bilo dozvoljeno da se ukrca na svoj let iz Bejruta za Dohu 22. novembra.

Bila je na odmoru u Libanu sa svojom porodicom i bez problema je stigla u zemlju preko Er Fransa, rekla je svojim pratiocima.

Ali to što joj je odbijeno da se ukrca na prvi povratni let značilo je da će propustiti dalju vezu sa Sao Paulom, gde živi.

Gospođa Nehme je rekla da Katar ervejz nije ponudio da joj vrati 830 funti koje je platila za kartu. Umesto toga, tvrdi influenserka, avio-kompanija je rekla da treba da kupi kartu prve klase – koja ima veća sedišta – za 2.480 funti, kako bi mogla da stane na mesto u avionu.

Influenserka je na kraju ostala u Libanu sa svojom majkom, dok su se njena sestra i nećak vratili kući.

Svojim pratiocima na društvenim mrežama tada je rekla: „Kakva sramota za kompaniju kao što je Katar da dozvoli ovu vrstu diskriminacije ljudi! Ja sam debella, ali sam kao i svi drugi!“

U video snimku, u kojem govori na portugalskom, dodala je: „Ovde sam na šalteru Katar Airvais-a, sa kartama koje sam kupila da odem do Dohe i od Dohe do Brazila. Bez razloga je stjuardesa iz Katara rekla da ne mogu da se ukrcam jer sam predebela, a po njoj nemam pravo na ovu avionsku kartu“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Platio sam 1.000 dolara za svoju avionsku kartu. Ovde sam sa mamom, sestrom i nećakom, ukupno 4.000 dolara u kartama da ona jednostavno odbije karte i ne dozvoli mi da se ukrcam u avion za Dohu, jer sam debela“, navela je ona.

„Sad, šta ću ja da radim? Uskraćuju mi pravo da putujem, ali došao sam Er Fransom i sve je prošlo dobro, nisam imala probleme“, dodala je ona.

„A sada mi odbijaju kartu“, rekla je očigledno uznemirena gospođa Neme. „Očajna sam, ne žele da me ukrcaju, jer sam debela. Moram da kupim kartu za biznis klasu, koja je 3.000 dolara, nemam ovaj novac. Ne znam šta da radim, ostalo je samo 30 minuta do poletanja aviona“, navela je.

„Kažu da nemam pravo da se ukrcam u avion, jer sam debela. Ne znam šta da radim“, dodala je.

Gospođa Neme i njena majka su na kraju uspele da se vrate kući drugim letom, a da nisu morale da plate više novca nakon razgovora sa brazilskim ambasadorom.

BONUS VIDEO: Napad aligatora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar