Foto:MICHIGAN STATE POLICE

Nestali dečak (8) čudom je preživeo dva dana u šumi tako što je jeo sneg i sklonio se ispod balvana.

Nante Niemi je 6. maja otišao da pronađe drvo za ogrev za kamp svoje porodice u Državnom parku Porkupine Mautins Vildernes u Mičigenu u SAD.

Zabrinuti roditelji dečaka počeli su da paniče kada Nante nije uspeo da se vrati popodne i odmah su prijavili policiji nestanak.

Više od 150 lokalnih policajaca pretražilo je udaljeni park peške, pretrage su vršene iz iz vazduha i sa vode, ali policajci nisu uspeli da ga lociraju.

Nekoliko puteva je takođe bilo zatrpano snegom i blokirano, što je otežavalo potragu, navodi policija.

Dečak je u nedelju išao tragom, ali kada je staza nestala, odlučio je da ostane na mestu.

„Shvatio je da je najbolja stvar da se samo zaustavi i sačeka“, saopštila je policija Mičigena.

„Dečak je preživeo tako što se pokrio granjem i lišćem da bi se zagrejao. Nije imao hranu, ali je jeo čist sneg da bi se hidrirao“, saopštila je policija.

Nante je na kraju bio 3,2 kilometra od kampa kada su ga pronašli porodični prijatelji i volonteri. Međutim, morali su da ga nose pošto je patio od umora zbog vremena provedenog u šumi.

Srećom, zdrav je vraćen roditeljima.

Eli Talsma, Niemijeva prijateljica, bila je jedan od dobrovoljaca koji su tražili Nantea i odmah je otrčala do njega nakon što je čula da je pronađen.

„Čim sam to čula, zgrabila sam svoju torbu koja je bila na zemlji i počela sam da trčim ka njemu. Trčala sam i zagrlila ga najjače. Tako mi je laknulo kada sam ga videla“, rekla je.

Nante je rekao porodici da je spavao u šumi kada ga je helikopter probudio.

PROČITAJTE JOŠ:

A onda sledećeg dana, kada je stajao i šetao okolo, helikopter je preleteo iznad njega, a on nije bio svestan da ga traže.

Pošto u toj oblasti nije bilo dometa, to je potragu učinilo dodatno teškom, navodi policija.

Školski okrug Hurlei, gde školu pohađa nestali dečak, objavio je izjavu u kojoj se zahvaljuje volonterima koji su izašli u potragu za 8-godišnjakom.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar