Protest Sarajevo Dzenan Memic David Dragicevic
Protest za Dženana Memića i Davida Dragičevića u Sarajevu Foto:Armin Durgut/PIXSELL

Suđenje u slučaju smrti Dženana Memića, tačnije prikrivanja dokaza, na Sudu Bosne i Hercegovine trajalo je nešto duže od godinu, a danas će biti izrečena presuda za petero optuženih u ovom predmetu. Izricanje presude zakazano je za 9 sati.

Prvooptuženi je Zijad Mutap, zatim njegova kćerka Alisa Ramić, koja je jedini svedok događaja no poziva se na amneziju. Među optuženima su i policajci MUP-a KS Hasan Dupovac i recepcionar hotela „Kristal“. Oni su optuženi da su delovali kao organizovana kriminalna grupa, a Tužilaštvo BiH ih tereti i za protivzakonito posredovanje, sprečavanje dokazivanja, davanje lažnog iskaza i pomoć počiniocu nakon učinjenog krivičnog dela.

Tokom prethodne godine pozvan je veliki broj svedoka od kojih su mnogi zaštićeni, a koji su otkrili do sada nepoznate detalje.

Tužilaštvo BiH pokrenulo istragu za ubistva Davida Dragičevića i Dženana Memića
Foto: N1

Jedan od njih otkrio je i šta se dešavalo neposredno nakon teških povreda koje je Dženan zadobio 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji od kojih je kasnije preminuo.

„M-3 (zaštićeni svedok) je rekao da je Kapo vozio kardiomobil, da je išla Alisa Mutap i da je vozilo presretnuto od crnog džipa. Nisu ništa rekli kolegama, Alisi je rečeno ‘Ti imaš amneziju'“, kazao je zaštićeni svedok M1.

U tom periodu Alisa je bila Dženanova devojka i jedini svedok tragedije, međutim od samog početka ona tvrdi da je izgubila svest zbog čega se mnogih stvari ne seća. Upravo ta amnezija je ono što je sumnjivo porodici Memić, njihovom advokatu Ifetu Feragetu te medicinskim stručnjacima koji su angažovani u sudskim procesima.

Protest Sarajevo Dzenan Memic David Dragicevic
Protest za Dženana Memića i Davida Dragičevića u Sarajevu Foto:Armin Durgut/PIXSELL

To je samo jedno od niza stvari na koje porodica ukazuje da su nelogične i da ukazuju da je Dženan ubijen. Tokom prethodnih skoro sedam godina koliko traje njihova agonija, pokretano je i više sudskih postupaka te su lažno optuživane pogrešne osobe za saobraćajnu nesreću koja se nije dogodila.

POGLEDAJTE JOŠ:

Porodica Memić godinama tvrdi da je Dženan ubijen i da su ubistvo zataškali visokopozicionirani pojedinci. Zbog toga je i pokrenut sudski postupak čiji konačni ishod ćemo danas saznati.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar