Davor Dragičević Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Dobio sam i više nego što sam mogao da zamislim u početku. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine označilo je Davidovu smrt kao ubistvo, taj predmet je postao prioritet u Tužilaštvu. Meni država Bosna i Hercegovina garantuje bezbednost, a mislim da sam do sada svima dokazao ko sam i šta sam, rekao je za "Novu" Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida, koji je 63 dana proveo u šatoru ispred Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Davor Dragičević je protest ispred Tužilaštva BiH počeo pre tačno 63 dana, tražeći pravdu za svog sina Davida. Jedna pobeda izvojevana je juče, kada je Tužilaštvo pokrenulo istragu o ubistvu Davida Dragičevića, i taj slučaj označilo kao prioritet u narednom periodu.

Iz tog razloga, Davor je odlučio da napusti šator u kom je živeo protekla tri meseca i uputi se u Banjaluku, gde će nastaviti da zahteva pravdu za svog sina.

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića protestuje na Trgu Krajine u Banjaluci Foto:N1

„Dobio sam i više nego što sam mogao da zamislim u početku. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine označilo je Davidovu smrt kao ubistvo, taj predmet je postao prioritet u Tužilaštvu“, rekao je Dragičević za naš portal.

Pored toga, on je dobio garancije Bosne i Hercegovine da njegova bezbednost neće biti narušena, a to uključuje i članove njegove porodice, kao i članove grupe „Pravda za Davida“.

Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit, pristao je da se sastane sa advokatom porodice Dragičević Ifetom Feragetom, što je takođe Davorova zasluga.

Foto: Privatna arhiva

„Dobio sam garancije od visokog predstavnika Kristijana Šmita da će se uključiti u slučaj Davidovog ubistva, moj advokat Ifet Feraget uskoro ide na sastanak sa njim. Morao sam da zaustavim kolonu vozila da bih razgovarao sa njim, ali moj cilj je sada ispunjen“, istakao je on za „Novu“.

Paralelno sa istragom o ubistvu, kreće i istraga za zloupotrebe službene dužnosti postupajućih tužilaca iz Sarajeva i Banjaluke, koji su ranije postupali u slučaju Davida Dragičevića, ali i Dženana Memića.

POGLEDAJTE JOŠ:

Podsetimo, David Dragičević nestao je u martu 2018. godine, ali je njegovo beživotno telo pronađeno nekoliko dana kasnije na ušću reke Crkvene u Vrbas. Policija je ovaj slučaj proglasila samoubistvom, ali su ga od početka pratile brojne nelogičnosti.

Otac nastradalog mladića optužio je MUP Republike Srpske za organizovanje otmice, mučenja, a onda i ubistva njegovog sina.

Iako su čelnici MUP-a negirali ove tvrdnje, nezavisni patološki izveštaji utvrdili su da David nije izvršio samoubistvo, kao i da je pre smrti bio izložen mučenju.

BONUS VIDEO Davor Dragičević: Ako pravda zakaže, preuzimam stvar u svoje ruke

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar