Foto: Printscreen/RTL/Stanje nacije

Hrvatska političko-satirična emisija "Stanje nacije" koju vodi Zoran Šprajc, na sarkastičan način je prikazala situaciju koja u poslednje vreme puni naslovne strane srpskih medija - štrajk zaposlenih u Pošti Srbije i promena imena Srbija voza u "Srbijavoz".

Šprajc je na sarkastičan i ironičlan način obradio pomenute teme. Evo kako je on kroz svoju vizuru predstavio date teme.

„Naime, srpski pandan našim našim hrvatskim železnicama promenio je ime, tako da se više ne zove Srbija voz, nego „Srbijavoz“ – kao jedna reč. Normalno, takvu drastičnu promenu imena sad čekaju i troškovi promene pečata, memoranduma, vizitkarti, natpisa na vlakovima, tj. pardon vozovima. Ali bože moj, ako neko mora na tome da zaradi, nek’ mora. Ali ne treba gledati skroz negativno na tu promenu, jer u upravi očekuju da će to ubrzati srpske vlakove, tj. vozove, za barem 16 odsto. Jer, neko je već izračunao da se reč „Srbijavoz“ izgovara 16 odsto brže nego Srbija voz. Onda bi i naši mogli na to da se ugledaju. Pa umesto da se zovu Hrvatske železnice da se zovu Hrvatskeželeznice, jedna reč. Odmah je sve brže, 16 odsto najmanje, idu vlakovi, vozovi. Evo probajte: Hrvatskeželjeznice“, rekao je on.

„Ma brzo je! Na velike promene odlučili su se i u Pošti Srbije. Oni nisu spajali ime nego su promenili logo. Logo je bio, evo, ovakav, a sad je ovakav. Ono je bio stari logo srpske pošte, a ovo je sad dole novi logo, ili obrnuto, ne znam, stvarno su slično. Skoro su isti. Ne skoro, isti su. Ali nije u tome štos što su stari i stari i novi logo skoro, odnosno isti. Nego u tome koliko je ta „promena“ loga koštala. Cena se tek sad otkrila“, dodao je on.

Kako je dalje nastavio, čak ni Ilon Mask nije toliko platio za promenu na Tviteru.

Foto: Printscreen/RTL/Stanje nacije

„Promenu su otkrili sindikati koji su već tri meseca u štrajku zbog malih plata. I milion i po evra je uzeto. Za prvi ugovor. Za rebrendiranje loga pošte, što bi uredilo u vordu dete od pet godina. To je koštalo milion i po evra, to je prvi ugovor. Dakle, milion i po evra, za promenu iz ovoga u ovo. Pa toliko ni Ilon Mask nije platio za promenu loga Tvitera u X“, kazao je on.

PROČITAJTE JOŠ:

Tema Šprajcove emisije nedavno je bio i sukob na Bliskom istoku. Hrvatski voditelj imao je oštar komentar, rekavši da sada postoji i „jevrejska teroristička država“.

On je, inače, poznati TV voditelj u Hrvatskoj, koji ne preza da sa dozom sarkazma obradi sve društvene i političke pojave. Bio je zaposlen na N1 TV, odakle je prešao na RTL.

Tokom 2022. godine započeo je rad na emisiji „Stanje nacije“, koja je političko-satiričnog karaktera.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare