Foto: Kreni Promeni

Pokret "Kreni-Promeni" izrazio je danas podršku radnicima Pošte koji su u štrajku smatrajući da su plate radnika na kojima je zasnovana radna služba izuzetno male, dok je očgledno da su "funkcioneri partijski nameštenici koji očigledno nestručno upravljaju javnim preduzećima i isisavaju javne fondove, odnosno novac građana, za privatne račune i račune političkih stranaka".

Iz Kreni-Promeni su reagovali na tvrdnje poštara koji štrajkuju, da je poslanica Srpske napredne stranke Draginju Vlk, za redizajn logoa Pošta Srbije, naplatila milion i po evra, te da je, prema tvrdnjama poštari, to bio prvi ugovor koji je v. d direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević potpisao u martu 2021. godine.

Oni ističu da redizajn logoa Pošte Srbije nije jedini posao koji je namešten poslanici Draginji Vlk.

„Pored logoa Pošte, sve škole su morale da uzmu bojanku čiji je koautor Draginja Vlk. Za plate nastavnika i poštara nema para, ali za ovo ima“, naveli su iz Kreni-Promeni i objavili pomenutu bojanku iz predmeta „Svet oko nas“ za prvi razred čiji je koautor poslanica SNS-a Draginja Vlk.

Marina Pavlić, izvršna direktorka Kreni-Promeni izjavila je da u ime pokreta izražava solidarnost kao jedan od temeljnih vrednosti „Kreni-Promeni“ sa svim radnicima Pošte.

„Problem niskih plata u javnom sektoru izazvan je velikim stepenom korupcije od strane partijskih funkcionera“, poručila je Pavlić.

BONUS VIDEO – Poštari ne odustaju od obustave rada, štrajkačima smanjene dnevnice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare